Samsun'da Jandarma Çalınan 130 Koyunu 4 Saatlik Takiple Buldu

Samsun'da jandarma ekipleri çalınan 130 küçükbaş hayvanı  drone ve iz takip köpeklerinin desteğiyle 4 saat süren çalışmanın sonunda buldu.

 Samsun'da jandarma ekipleri Asarcık İlçesi'nde çalınan130 adet küçükbaş hayvanı drone ve iz takip kopeğiyle arama yaparak 4 saat içerisinde Ladik İlçesi'ndeki ormanlık alanda buldu ve sahibine teslim etti.

İddiaya göre,  Asarcık İlçesi Esentepe Mahallesi'nde meydana gelen olayda M.L., sabah saatlerinde 130 adet küçükbaş hayvanının ahırda olmadığını gördü. Bunun üzerine M.L., durumu jandarmaya bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen jandarma ekipleri, yaptığı değerlendirme sonrası Asarcık İlçe Jandarma Komutanlığı, Ladik Komando Bölük Komutanlığı ve JASAT ekipleriyle beraber bölgede drone ve iz takip köpeğiyle arama yaptı.

Yaklaşık 4 saat süren arama sonrasında jandarma ekipleri, 130 adet küçükbaş hayvanı Ladik İlçesi Alıçlı Mahallesi'nde bulunan bir ormanlık alanda toplanmış vaziyette buldu.

Hayvanlarına kısa sürede telef olmadan jandarma tarafından bulunarak teslim alan M.L., hayvancılık işi yaptığını ve hayvanları kredi ile aldığını belirterek jandarma ekiplerine teşekkür etti. Jandarmanın olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Hakan AKGÜN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.