"GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Ersan Aksu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in istifa ettiğine ya da görevden alındığıyla ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Başkanımız hali hazırda görevinin başındadır. Rahatsızlığı nedeniyle geçici olarak Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk'u görevlendirmiştir" dedi.

Gazetemiz yazarı Said Çetintaş'ın sunduğu Yakın Açı programının konuğu olan Başkan Aksu, Belediye Başkanı Mustafa Demir'le ilgili çıkan iddialara yanıt verdi. Aksu, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir'le ilgili haberler görmeye başladık. Kamuoyunu bilgilendirmek görevimiz. Başkanımızın görevi bıraktığı ya da görevden alındığıyla ilgili haberler gerçeği yansıtmıyor. Bir belediye başkanı ne zaman şehir dışına gidecek olsa bir yazı bırakır. Başkanımız Mustafa Demir'de Ankara'ya gittiği için prosedür gereği bir yazı yazdı" şeklinde konuştu.

Aksu, Başkan Mustafa Demir'in sağlığı konusunda yapılması gereken tetkik ve tedaviler için Ankara'ya gittiğinin altını çizerek şunları söyledi:
"Başkanımız mayıs ayı gibi ayağında bir rahatsızlık hissetmişti. Doktora gitmeye vakit bulamadı. Bu çerçevede daha ileri tekiklerinin yapılması adına, hastalığının teşhisi ve tedavisiyle ilgili Ankara'ya gitti. Başkanımız hali hazırda görevinin başındadır. Başkanımız, rahatsızlığı nedeniyle Meclis Başkanvekilimiz Nihat Soğuk'u görevlendirmiştir."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN