Samsun eski Mimarlar Odası Başkanı ve 47. Dönem Merkez Yürütme Kurulu üyesi İshak Memişoğlu, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Rasathane Mahallesi'nde gerçekleştirdiği Osmanlı Kafe ihalesinin 21/B üzerinden yapılmasına, "Afet mi oldu, can ve mal güvenliğini tehlikeye sokan bir durum mu var" diyerek tepki gösterdi.

'ŞAİBELİ BİR DURUM'

Memişoğlu, Kamu İhale Kanunu'na göre 21/B ile ancak doğal afetler, salgın hastalık, can ve mal kaybı tehlikesinin oluştuğu durumlarda ihale yapılabildiğini belirterek, "Bunların hangi birisi oldu. Afet mi oldu, can ve mal güvenliğini tehlikeye sokan bir durum mu var ortada. Bunlardan hangi biri oluştu ki Osmanlı Kafe'nin ihalesi 21/B'den yapıldı. 21/B maddesi ile yapılan bu ihale hem belediye için, hem ihaleyi alan için şaibeli bir durumdur. Bunun aydınlatılması gerekir" dedi.

KENTİN ÖNCELİKLERİ KAFE DEĞİL

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in belediye meclis toplantısında, CHP'li meclis üyesi Hasan İpek'in soru önergesine verdiği yanıta da değinen İshak Memişoğlu, şöyle konuştu:

"Bu gibi ihalelerde 21/B suistimale çok açık bir ihale şeklidir. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir meclis toplantısında bu ihalenin, 21/B kapsamına girmemekle birlikte, yapmak zorunda olduklarını söylüyor. Bu açıklama ile yapılan ihalede 21/B maddesinin yerinde kullanılmadığını açık ve net bir şekilde söylüyor. Kentin hizmet alma açısından bir çok zaafiyetleri bulunurken, bir çok hizmete ihtiyacı varken, sokaklarda sağlıklı şekilde yürünemiyorken, araç otoparklarının durumu belliyken, yağmurlarda kentin hali ortadayken, öncelikli hizmetler dururken, kafe yapılıyor. Kentin bu kafelere ihtiyacı yok."

Haydar ÖZTÜRK-Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.