Samsun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kamuoyuyla paylaşılan 2022-2025 yıllarını kapsayan ‘Stratejik Plan’ı, iş dünyasında olumlu karşılandı.

AW575443_01.jpg

İHRACAT HEDEFİ BÜYÜK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Oda Borsa Akreditasyon Sistemi'nde en başarılı odalardan biri olarak yer alan Samsun TSO'nun üyelerine ve bölgesine yüksek standartlarda hizmet vermek adına paydaşlarının katılımıyla yürüttüğü 2022-2025 yıllarını kapsayan Stratejik Plan tamamlanarak, kamuoyuyla paylaşıldı. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 'Stratejik Plan Tanıtım Toplantısı’nda 2022-2025 yılları arasında 8 milyar dolar ihracat hedeflediklerini açıkladı.

Samsun Medya Grubu'na açıklamalarda bulunan SAMGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öztekin, TÜRKONFED Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Emin Bahri Uğurlu ile MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Hasan Tahsin Şengül, yapılan çalışmalarla, 8 milyar dolarlık ihracat hedefinin üzerine çıkmayı ümit ettiklerini söyledi.

02-iş dünyası (2).jpg

'ÖNEMLİ ROL OYNUYOR'

Samsun'un ticaret noktasında en büyük çatı kuruluşu olan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın çalışmalarını yakından takip ederek desteklediklerini dile getiren Samsun Genç İş Adamları Derneği (SAMGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öztekin, "Birlikteliğimizi başkanımız ve yönetim kurulu nezdinde sıkı bir şekilde sürdürüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz paydaş çalıştayı toplantısının ardından oluşturulan dört yıllık stratejik plan haritasının öncelikle hayırlı olmasını diliyorum. Bu tarz çalışmalar istatistikleri önümüze sererek hedeflerimizi belirleme, şehrimizi başarılara götürecek süreçte izlememiz gereken yolu belirlemede önemli rol oynamaktadır. Dört yılın sonunda dönüp planı değerlendirdiğimizde şehir olarak belirlemiş olduğumuz hedeflerin de üstüne çıkmış olmayı diliyorum. Başkanımıza ve yönetimine bu başarılı çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

ytryrt.jpg

'ŞEHRİN ÖNÜNÜN AÇILMASI İÇİN ÖNEMLİ'

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Emin Bahri Uğurlu, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kamuoyuyla paylaşılan 2022-2025 Stratejik Plan'da alınan kararların uygulanması gerektiğini söyledi. Uğurlu, "Ekonominin ve stratejinin belirlendiği bu toplantıda, tüm kurum temsilcilerinin olması çok önemli. Dünyaya baktığımızda güçlü üniversitelerin olduğu bölgelerde, sanayilerde güçlü durumdadır. Geç kalınmış bir toplantı olmasına karşın, şehrin önünün açılması noktasında önemli bir toplantı oldu. Alınan kararların uygulanması gerekmektedir. Samsun hakettiği yeri almalıdır. Bu anlamda Valimiz Doç. Dr. Zülkif Dağlı'ya teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

02-iş dünyası (1).jpeg

OSB'LERE DİKKAT ÇEKTİ

Ticaret ve Sanayi Odası'nın hazırlamış olduğu 2022-2025 Stratejik Planı'nın, Samsun'a ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Samsun Şube Başkanı Hasan Tahsin Şengül, "Özellikle yeni OSB alanları ve büyütülen OSB alanları da dikkate alındığında plan süresi içerisinde ulaşılması hedef konulan ihracat rakamlarını da gerçekçi buluyoruz" dedi. Daha önce paydaşlarla yapılan çalıştayda istişare edilen hususların stratejik plan hazırlanırken dikkate alınmış olmasını çok değerli bulduğunu da sözlerine ekleyen Şengül, "Bu hususun, şehrimizin, planda belirtilen hedeflere ulaşmasında lokomotif katkı sağlayacağını düşünüyoruz" diye konuştu. Türkiye'ye komşu coğrafyalarda meydana gelen hadiseleri ve küresel sistem içerisinde ki gelişmeleri doğru okuyup, Samsun özelinde atılması gereken adımların doğru zamanlama ile atılması gerektiğinin altını çizen Şengül, "Yüksek katma değer üretebilecek ve markalaşma sürecimize katlı sunabilecek yurt içi ve yurt dışı yatırımcılarına şehrimizin cazibe başlıklarının doğru anlatılması için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Ercan ÜSLÜ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

02-iş dünyası (1).jpg