SAMSUN'DA CAMİ BAHÇESİNE ÖZEL OTOPARK İDDİASI

Samsun’un İlkadım ilçesinde bulunan Gürbüz Camii'nde iddiaya göre, caminin alt kısmında yer alan iki büyük ağaç, cami imamı tarafından özel otopark alanı oluşturmak amacıyla kestirildi. Vatandaşlar, hem doğaya verilen zarara hem de kamu alanının kişisel kullanıma dönüştürülmesine tepki gösterdi.

TEPKİ GÖSTERDİ

Konuya ilişkin paylaşımda bulunan Sezgin Tatar isimli vatandaş, "Bir hoca düşünün ki Gürbüz Camii İmam Hatibi Y.S caminin alt bahçesindeki resimlerde görüldüğü üzere iki tane koca ağaçları kesecek ve de caminin altındaki otoparka iki kuruş para vermemek için milletin kullanım alanına kendi şahsına özel otoparkın yanına otopark yaptıracak bi de milletin gözünü boyamak için etrafını Samsunsporumuzun renklerine boyayacak bizde yedik!" sözleriyle duruma tepki gösterdi.

ELEŞTİRİLER GELDİ

Cami cemaatinden bazı kişiler, kesilen ağaçların yerine herhangi bir fidan dikilmediğini belirterek duruma sosyal medya üzerinden eleştirilerde bulundu. Cami imamının, aracını park etmek için kamuya açık alanı kişisel kullanım alanına çevirdiği ve bu işlemi yaparken herhangi bir resmi izin almadığı öne sürüldü.

SOSYAL MEDYA KULLANICILARI TEPKİLİ

Sosyal medyada birçok kullanıcı, yaşananları şu sözlerle eleştirdi:

Ali Taşdan: "Bu yaşına kadar bir fidan dikmeyen insanlar, koca ağaçları ne kadar da kolay kestiriyorlar. Zaten bu bir suçtur."

Necdet Kaya: "İzinsiz ağaç kestirmek suçtur. Bir araç çekmek için koskoca bir ağacı kestiren bir zihniyetten hayır gelmez."

Turgut Türkyılmaz: "Muhtarı göreve çağırıyorum. Ağaçların yerine daha büyüğü dikilmeli."

Hasan İnan: "Orman İşletmeye ve belediyeye bildirilmeli. Samsunspor’un adını bu şekilde kullanmak kabul edilemez."

ÇAĞRI YAPTILAR

Vatandaşlar, konuyla ilgili olarak hem belediyeye hem de Orman İşletme Müdürlüğü’ne resmi başvuruların yapılması çağrısında bulunurken, ilgili kurumların konuyu araştırarak gerekli işlemleri yapmasını talep etti.

Muhabir: NEJLA KAYA