İLKLERİN KIZI 

Ankara'dan Samsun'a yerleşen 16 yaşındaki Reyhan Taşdelen, U-16 Yaş Türkiye Şampiyonası’nda 200 metre ve 300 metre stillerinde birinci olarak TOHM'a girmeyi hak eden tarihteki ilk özel sporcu oldu. Milli sporcunun hedefi ise olimpiyatlar. Reyhan'ın spor hayatına 2019'da başladığını belirten, Samsun Özel Sporcular İl Temsilcisi, Samsun Uğur Okulları Spor Koordinatörü Melike Kılıç Göz, "Geçtiğimiz yıl kendisiyle birlikte çalışmalarımıza başladık. Bu yıl özel sebeplerden ötürü Samsun’a taşındım ve Reyhan'ı da kendimle birlikte Ankara'dan buraya getirdim. Reyhan haziran ayında Bursa’da yapılan Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen U-16 Yaş Türkiye Şampiyonası’nda 200 metre ve 300 metre stillerinde birinci olarak TOHM'a girmeyi hak eden tarihteki ilk özel sporcu oldu" dedi.  

'MADALYA BEKLENTİMİZ YÜKSEK'

Reyhan ile ana hedeflerinin Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları olduğuna değinen Göz, "Henüz 2007 doğumlu ve 8-14 Mart 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek Paralimpik Dünya Salon Atletizm şampiyonasında ülkemizi temsil edecek en genç sporcu olacak ve madalya beklentimiz yüksek. Ana hedefimiz tabi ki Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları. Şuandaki dereceleri ile a barajını geçen Reyhan, inşallah Paralimpik oyunlara katılan en genç atlet olup, madalyayı da ülkemize getirecek. Hazırlıklarımızı İlkadım Atletizm pistinde sürdürüyoruz ve Gençlik Spor İl Müdürümüz Feyzullah Dereci'ye tüm sporculara olduğu gibi özel sporcularımızda çok özel ilgi gösterip tek tek ilgileniyorlar. Kendisine teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

'HER ŞEY ANNEM VE ÜLKEM İÇİN'

Yaptığı ve yapacağı tüm derecelerin annesi ve ülkesi için olduğunu söyleyen 16 yaşındaki genç atlet Reyhan Taşdelen şunları söyledi: "U 16 Türkiye şampiyonasında iki branşta şampiyon oldum. Özel sporcularda da aynı şekilde. Ankara'dan Samsun'a yerleştim Aytunç ve Melike hocamız ile birlikte çalışıyorum. Benim gibi özel sporcu olan ve olimpiyatlara gitmiş ablamlar ile birlikte kalıyorum. Burası çok güzel. Yaptığım ve yapacağım tüm dereceler annem ve ülkem için. Mart ayında dünya şampiyonası var. Ama tek hedefim şu an da Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları inşallah orada altın madalya kazanmak istiyorum. Benim gibi özel insanlar küçükken de, okul hayatında da dışlanıyorlar. Ama bence hayattan kopmamalılar.

Haber Kaynak: Esra VURAL Özel Haber  

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.