İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürlüğü tarafından, kamu personeline yönelik “İletişim Yüzyılı Güçlü İletişim, Etkin Kamu: Bölge Müdürlükleri Eğitimleri” kapsamında program düzenlendi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen programa kamu kurum ve kuruluşlarından çok sayıda yetkili ve personel katıldı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının faaliyetlerinin anlatıldığı tanıtım filmiyle başlayan programda, kurumsal itibar, kriz yönetimi, doğru bilgi akışı ve kurumlar arası koordinasyon konuları değerlendirildi.

DOĞRU İLETİŞİMİN ROLÜ
Programda konuşan Atakum Kaymakamı ve Samsun Vali Yardımcısı Vekili Murat Bulacak, kamu kurumlarının itibarının yalnızca sunduğu hizmetlerle değil, vatandaşla kurduğu iletişimle de şekillendiğini belirtti.
Bulacak, “Günümüzde bir kamu kurumunun itibarı yalnızca yaptığı çalışmaların ne kadar iyi olduğuyla değil, bu çalışmaların nasıl anlatıldığı, vatandaşla nasıl bir iletişim kurulduğu ve zor zamanlarda nasıl bir iletişim dili benimsendiğiyle de ilgilidir” dedi.
Kurumsal itibarın uzun zamanda ve büyük emekle oluştuğunu, ancak kısa sürede zedelenebildiğini ifade eden Bulacak, şöyle konuştu:
“Kamu kurumları açısından bu itibarın temelinde güven bulunmaktadır. Vatandaşın devlet kurumlarına duyduğu güven, verilen hizmetlerde gösterilen hassasiyetten, açıklamaların doğruluğundan ve kurumların kriz anlarında sergilediği tutumdan beslenmektedir. Bu nedenle iletişim, kamu hizmetinin ayrılmaz bir parçasıdır. Kriz iletişiminde ise yalnızca ne söylediğimiz değil, ne zaman söylediğimiz, nasıl söylediğimiz ve kurumlar arası koordinasyonu nasıl sağladığımız da büyük önem taşımaktadır. Kriz iletişiminin başarısı, kriz ortaya çıktıktan sonra yapılan açıklamalarla sınırlı değildir. Asıl başarı, kriz ortaya çıkmadan önce hazırlıklı olmak, görev ve sorumluluklarımızı doğru belirlemek, iletişim kanallarını etkin kullanmak ve kurumlar arasında güçlü bir koordinasyon kurabilmektir.”

İLETİŞİM KAPASİTESİ ARTIRILIYOR
İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürü Ebu Bekir Ayrancı da programın kamu kurumlarının iletişim kapasitesinin artırılması açısından önem taşıdığını belirtti.
Ayrancı, “Kurumsal itibar ve kriz yönetimi, günümüz kamu yönetimi açısından birbirini tamamlayan iki ana unsurdur. Kurumlar için itibarın temelinde güven, güvenin temelinde ise doğru ve etkili iletişim yatar. İletişim sadece bilgi aktarmak değildir; vatandaşla güven ilişkisinin kurulması ve kamu hizmetlerinin etkili şekilde sunulmasıdır. Bu program, farklı kurumlardan arkadaşlarımızın bir araya gelerek deneyim paylaşmasında ve kamu personelimizin iletişim kapasitesinin artırılmasında önemli bir fırsattır.” ifadelerini kullandı.

KRİZ İLETİŞİMİ EĞİTİMİ VERİLDİ
Konuşmaların ardından Kurumsal İtibar Yönetimi ve Bileşenleri Eğitimi, İletişim Başkanlığı Kurumsal İletişim Biriminden Mehmet Kılıç tarafından verildi.
Kriz İletişimi Eğitimi ise Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığından iletişim uzmanı Merve Ertürk tarafından gerçekleştirildi.
Programa ayrıca Samsun Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Döver, kamu kurumlarının yetkilileri ve personeli ile basın mensupları katıldı.
Samsun’da çay fiyatları ne kadar? Güncel rakamlar belli oldu
Samsun’da organ taşıyan UMKE aracı kaza yaptı! 1'i ağır 2 yaralı
DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ




