CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak ve SP İl Başkanı Salih Şen, HDP Milletvekili Garo Paylan'ın Ermeni Soykırımı'nın tanınması için yasa teklifi vermesine tepki gösterip, "Kınıyoruz. Böyle bir şeyin olmadığını tarih bile kabul etti" diyerek eleştirilerde bulundu.

27-başkanlar (2).JPG

"VİCDANLARI YARALADI"

CHP Samsun il Başkanı Fatih Türkel, durumu kınadıklarını ve açıklamanın talihsiz olduğunu belirterek, "Talihsiz bir açıklama. Tarihi okumayan, bilmeyen ve tarihe rağmen, yapılmış bir açıklama. Özelikle Ermeni lobisine hizmet eden bir açıklama. Kınıyorum. Bu ülkenin tarihini bilmeyenler, yorum yapmasınlar. Tehcir soykırım olmamıştır. Bunu reddediyoruz. Bunu ülkede yaşayanlarda reddecektir. Millet ve kamu vicdanını yaralamıştır. "dedi.

27-başkanlar (1).jpg

"VEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLMELİDİR"

Garo Paylan'ın haddini aştığını ifade eden MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, "Paylan, Ermeni ve bölücü birisi. Ermenilerin içinde bizim milletvekilimiz yok ama onların bizim içimizde milletvekili var. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli de söyledi. Haddini aşan ifadeler kullandı. Affedilmemeli, soruşturma açılmalı. Gerekli işlemler de yapılıyor. Türk milleti soykırımcı bir millet değil. Bir tehcir yaşanmış o tehciri soykırım diye lobi yapıp zayıf düşürmeye çalışıyorlar ama o eski Türkiye yok artık. Bu kişi maksadını aştı ve vekilliği düşürülmesi gerekiyor. Soykırımcı olmadığımız halde bize iftarada bulunuyor. Gereği yapılmalıdır" dedi.

27-başkanlar (1).jpeg

"TARİH BİLE KABUL ETTİ"

SP İl Başkanı Salih Şen, Ermeni Soykırımı'nı dünyanın kabul ettiğini belirterek, şunları söyledi: "Ermeni Soykırımı ile ilgili bütün dünyanın kabul ettiği gerçekler varken, bu yarayı deşmenin yeniden bir şeyler aramanın manası yok. Ramazan günlerini yaşadığımız bu günlerde Türkiye'nin menfaatlerini göz ardı ederek, kaos ortamı yaratmak için hamleler sezinliyorum. Kınıyoruz. Böyle bir şeyin olmadığını tarih bile kabul etti. Böyle bir şeye ortam hazırlamaları doğru değil. Üzgünüz."

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.