CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi il başkanları, birçok projesi yargıya takılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in, hukuk tanımadığını belirterek eleştirilerde bulundu.

PROJELERE YARGI 'DUR' DEDİ

Muhalefet partilerinin il başkanları; Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir'in, Alo 153 Kent Yönetim Merkezi, Minibüs Terminali, Cumhuriyet Meydanı ve Saathahe Meydanı Kentsel Dönüşüm, Yalı Kafe Millet Kıraathanesi-Kitap Kafe, Kavak Taş Tesisi ve Bafra Sebze Hali projelerine verilen yürütmeyi durdurma kararları ile ilgili Samsun Medya Grubu'na değerlendirmelerde bulundu.

'OLAN SAMSUN'A OLUYOR'

Demir'in hukuk tanımadığını öne süren CHP İl Başkanı Fatih Türkel, "Bütün Samsun halkının belediye başkanıyım dedi ama geldiğimiz noktada ben yaptım oldu anlayışıyla belediyeyi yönetiyor. Geldiği günden beri yıkıyor. Samsun halkını, yargı kararlarını dinlemiyor. Ben iddia ediyorum ki, AK Parti'ye bile danışmadan bu projeleri yapıyor. Yargı dur diyor ama Mustafa Demir durmuyor. Adaleti dinlemiyor. Bu nedenle olan Samsun'a oluyor. 2024 seçimlerinde Samsun, kendisini bu inatlaşma ile emekli edecektir" dedi.

'HALKLA İNATLAŞIYOR'

Mustafa Demir'in Samsun halkı ile inatlaştığını kaydeden İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, "AK Parti'nin genel konsepti budur. Bunu sürekli yapıyorlar. Biz yaparız, yargı arkamızdan gelir diyorlar. Samsun ile inatlaşıyor hukuk tanımıyorlar. Ben yaptım oldu anlayışı ile şehri yönetiyorlar. Vatandaşa ve yargıya rağmen siyaset olmaz" diye konuştu. 

'KARARLARI TANIMIYOR'

"Yargı kararını tanımıyor. Mevzuat açıklarını kullanarak istedikleri gibi karar alıp uyguluyorlar" diyen Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen, "Yargı kararlarına uyulması gerekiyor. Ama ben yaptım oldu, ben ne dersem o olur anlayışı ile hukuk düşmanlığı yapılıyor. Güç zehirlenmesi yaşanıyor. Kendi gibi düşünen insanlarla, düşünüyorlar. Ortak akıl muhalefetin, vatandaşın STK'ların, Kent Konseylerinin aklı değil. Onlara göre ortak akıl, bize itaat edenlerin aklı. İşte bunların ortak aklı da bu kadar çalışıyor. Yaptıkları bütün projeler, hukuka uygun bulunmayarak yürütmeyi durdurma kararları verildi. Mustafa Demir'i bu kararlara uygumaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

MİNAREYE KILIF UYDURUYORLAR

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Salih Şahin ise Demir'in projelerinin yargıya takılmasıyla ilgili şunları söyledi: 

"Yaptıkları projeler hukuka uygun bulunmalarak yargı kararları ile durduruldu. Buna rağmen plan değişiklikleri yaparak, yargının durdurduğu o projeleri, minareye kılıf uydurarak devam ettiriyorlar. Bulunan kılıf, projelerin yapıldığı yerlerin hukuka uygun olmadığı gerçeğini değiştirmiyor. Yeni aynı hukuki olmayan yerde, projeyi imar planlarını değiştirerek devam ettiriyorlar. Bu yöntem ile hukuku tanımadıklarını ifade etmiş oluyorlar. Bugün tanımadıkları o yargı gün gelecek onları tanıyacak. Mustafa Demir göreve geldiği günden beri yargı kararlarını yok sayıyor. Seçimlerde Samsun halkına ortak akıl sözü vermişti. Bu yönetim şekli ortak akıl değil, ben yaptım oldu anlayışıdır. Bu anlayışında projeleri hukuksuz olur."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.