CHP İl Başkanı Fatih Türkel, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy ve MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Zeytinlik, Kadıköy ve Anadolu mahallelerini kapsayan 'Kentsel Dönüşüm Projesi' imar planına yapılan itirazların reddedilmesinin doğru olmadığını belirterek, mağduriyetlerin yaşanacağını belirterek,haksızlığın giderilmesini istedi.
 
İlkadım ilçesinin, Zeytinlik, Anadolu ve Kadıköy mahallelerinde 6 kat plana göre uygulanacak 'Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2 bin 700 hanenin mağdur olacağının gündeme gelmesinin ardından MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, CHP İl Başkanı Fatih Türkel ve İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, Samsun Medya Grubu'na açıklama yaptı. MHP'li Karapıçak, mağduriyetlerin oluşacağını belirtirken, CHP'li Türkel "Vatandaşın hakkı gasbediliyor" dedi. İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy ise "Yandaşlara tanınan kolaylıklar vatandaşa tanınmıyor" diye tepki gösterdi.

"MAĞDURİYET OLUŞACAK"

Kentsel Dönüşüm Projesi'ne yönelik itirazların ret edilmesi oylamasında, MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, MHP Grubu'nun çekimser kalma nedenini Samsun Medya Grubu'na "Mağduriyet oluşacağı için çekimser kaldık" diyerek anlattı.

 "DEMİR İLE GÖRÜŞECEĞİM"

Karapıçak; Zeytinlik, Anadolu ve Kadıköy mahallelerinde 6 kat plana göre uygulanacak 'Kentsel Dönüşüm Projesi'nde, 2 bin 700 hanenin mağduriyet yaşayacak olması ile ilgili "Bu imar değişikliği ile biraz daha hak tanınabilir mi? Bu da önemli. MHP Grubu bu nedenle çekimser oy kullandı. Değişiklik yapılıp faydalı olunabilir mi? Mağduriyet oluşacağı için çekimser oy kullanıldı. Proje meclisten geçti. Ben konuyu tekrar Başkan Mustafa Demir ile görüşerek, orta yol bulunmasını talep edeceğim" dedi.

GASP DÖNÜŞÜMÜ

CHP İl Başkanı Fatih Türkel de mahalle sakinlerinin itirazlarının ret edilmesini eleştirdi ve projeye tepki gösterdi. Türkel,"Kentsel dönüşümün muhatabı vatandaştır. Rantçı bir anlayış ile bu yapılmamalıdır. Üç mahalleyi yıkıp, vatandaşı ortada bırakıyorsanız, bu kentsel dönüşüm değil, mağdur etme projesi olur. 6 kat hak verilerek vatandaşın hakları gasbediliyor. 6 kat yapacaksınız kuzeye doğru kentleşmeyi açarak o insanlara yer verilebilir. Aksi takdirde vatandaşın mülkünü gasbetmiş olursunuz. Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı bu haliyle kentsel dönüşüm değil, gasp dönüşümüdür. Mecliste de üyelerimiz gereken tavrı ortaya koymuştur. Mahallelinin yanındayız" diye konuştu.

"SÖZ VERMİŞLERDİ"

31 Mart seçim sürecinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Samsun'a geldiğini ve yapılacak kentsel dönüşümde mağduriyet olmayacağına dair söz verdiğini hatırlatan Aksoy, "Vatandaşımız demokratik tepkisini gösterdi. Bu plana göre yapılacak kentsel dönüşümde, 2 bin 700 hane mağdur olacak. Bakan Kurum geldi ve 'Mağduriyet olmayacak' denildi. Millet İttifakı bu kararı engellemek için çok uğraştı. Kendilerine ve yandaşlarına her türlü kolaylık sağlanıp imar hakları veriliyor ama vatandaşa gelince hakları gasbediliyor. İnsanlar yerlerinden yurtlarından koparılmak isteniyor. 8 kat olsun, vatandaşların sorunu çözülsün. Mahalle sakinlerinin planın iptali için açacağı dava süresini yakından takip edeceğiz."

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 6 kat sınırına yapılan  itirazın ret edilmesi oy çokluğu kabul edilmişti. CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi itirazların reddine karşı çıkmış, MHP Grubu ise bu oylamada 'Çekimser' kalmıştı.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.