DÖNEM FİLMLERİ ETKİSİ

90’lar ve 80’ler gibi dizilerin yapılması, dönem filmlerinin çoğalması gençlerin o dönemin kıyafetlerine ilgi duymasını hızlandırdı. Özellikle son dönemde firmaların kıyafetleri oldukça ‘dar kesim’ yapması da birçok gencin 1990 ve 1980’lerin ‘geniş kesim’ kıyafetlerini seçmesini sağladı. 2. el kıyafet satan esnaf, gençlerin özellikle eski mont, pantolon ve ayakkabıları talep ettiğini ifade ettiler.

AW605300_01.jpg

SIFIR VE 2 EL KIYAFETLER AYNI ORANDA SATILIYOR

Sıfır ve 2. el kıyafetlerin aynı oranda satıldığına değinen Bedestan esnafı Ahmet Yıldız, “Şu anda bayram hareketliliği yaşanmasa da çat pat satışlar oluyor. Eski yıllardaki işlerimiz şu an yok. Zaten pandemiden dolayı 2 bayramdır kapalıydık. Bundan 10 sene öncesi ile şimdi arasında çok büyük fark var. Bizde sıfır da ikinci el de kıyafet var. Satışları hemen hemen yarı yarıya. İkisine de rağbet eden kesim değişiyor” dedi.

AW605300_03.jpg

ESKİ KIYAFETLERE İLGİ

Gençlerin eski kıyafet giymeyi yadırgamadığını ifade eden Yıldız, “2. el kıyafet alanlar işte giymek için ya da bahçede giymek için satın alıyor. Yeni gelen bir nesil var. Onlar 1980’ler ve 1990’ların kıyafetlerine çok ilgi gösteriyorlar. Eski yıllarda üretilen ürünler yoğun ilgi görüyor. Gençler eski döneme merak duyduğu için ikinci el kıyafetleri talep ediyorlar. En son 18 yaşındaki bir gence 2 adet 1980’lerden kalma İspanyol paça pantolon sattım. Eski yılların renkli montları, eski eşofman üstleri, geniş paça pantolonlar gençlerden rağbet görüyor. Hatta kızlar geniş omuzlu erkek deri montlarını satın alıyorlar. Gençler 2. el ya da eski ürün giymeyi yadırgamıyorlar. Sadece meraklarını gidermek istiyorlar, onun için de bizlerden alışveriş yapıyorlar. İkinci el giysilerde fiyat aralığı da 40 TL ile 100 TL arasında değişiyor” diye konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN. 

AW605300_02.jpg 

 AW605300_05.jpg