Samsun'daki semt pazarlarında fiyatlar cep yakıyor. Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S mikrofonlarına konuşan vatandaşlar geçinmekte zorlandığını, alım güçlerinin düştüğünü dile getirirken, esnaf ise tarlada artan maliyetlerden dert yandı.

'HAYAT PAHALI'

Sahure ÇELİK (Esnaf): Hayat o kadar pahalı ki. Dün aldığımı bugün alamıyorum. Çocuğuma yumurta alırken düşünüyorum. Bir kalıp peynir 60-70 lira. Ben geçinemiyorum. Herkesin ortak sorunu geçinme. 1 litre mazot 1 kilometre gitmiyor. Fasülye geçen hafta 10 liraydı şimdi  15 liraya satıyoruz. 

'ALIM GÜCÜ YOK'

Ali ÇANKAYA (Vatandaş):  2 bin 600 lira maaş alıyorum. Pazardan almak istediklerimi alamadım. Alım gücü yok. Tarım, çiftçilik bitmiş. Vatandaş sadece sorup geçiyor. Allah yardımcımız olsun.

'ZARAR EDİYORUZ'

Servet YILMAZ (Esnaf): 100 liraya aldığımız gübre 350 lira. Mazot 6 liraydı şimdi 25 lira. Çiftçi pancarı eker karnını doyurur ama şehirde yaşayana geçmiş olsun. Salatalığın tarladan çıkışı 4-5 lira. Olduğu gibi zarar ediyoruz. Biz çiftçi olduğumuz için toptan fiyatına satıyoruz. 

'FİYATLAR DÜŞMELİ'

Arif COŞKUN (Vatandaş): Fiyatlar geçen haftaya göre biraz daha iyi. Alabildiğimizi alıp evimize gideceğiz. Tatilden sonra fiyatlar biraz daha düşerse herkes için iyi olur.

'HERŞEY PAHALANDI'

Cavit ACAR (Vatandaş): Patatesin, domatesin kilosu 15 lira olmuş. Kavunun tanesi 20 lira.  1 karpuz 60 lira. Mazota zam gelince herşey pahalandı. Nasıl alacak vatandaş? Milletin alım gücü yok. 

'TEDBİR ALINMALI'

Mehmet UYULUR (Esnaf): Enflasyon yükseldiği için herşey yükseldi. Üretemediğimiz için sebze-meyve yüzde 300 arttı. Alım gücü düştü. Ümidimiz yok. Yetkililerin bunun tedbirini alması lazım.

'MALİYETLER ARTTI'

Fatma AYTÜRK (Esnaf): İnsanlar 5 liraya düşen salatalığı alırken bile düşünüyor. Maliyetler çok arttı. Hayat pahalı, herşey zor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.