- Samsun: Büyükşehir Belediyesi lise öğrencilerine yönelik hikâye yarışması başlattı.
- Program Samsun Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim-Bir-Sen iş birliğiyle yürütülüyor.
- Başvurular 20 Nisan 2026’ya kadar alınacak, sonuçlar 11 Mayıs’ta açıklanacak.
- Katılım şartı: Hikâyelerde Samsun’a özgü tarihî, kültürel veya coğrafi unsur bulunması.
- Vatandaşa etkisi: Öğrencilerin kültür-sanat katılımı ve şehir bilinci güçlenecek.
- Resmî kaynak Samsun Büyükşehir Belediyesi; ödüller ve kitaplaştırma duyuruda belirtildi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Valiliği, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim-Bir-Sen iş birliğiyle lise öğrencilerine yönelik düzenlenen "İki Nehir Bir Şehir" hikâye yarışmasının başvuruları başladı. 20 Nisan 2026 tarihine kadar devam edecek yarışmaya Samsun il sınırları içinde öğrenim gören tüm lise öğrencileri katılabilecek ve her öğrenci yalnızca bir hikâye ile başvuruda bulunabilecek.

Hikâyelerin konusu serbest olmakla birlikte katılımcıların eserlerinde Samsun'a özgü tarihî, kültürel veya coğrafi unsurlardan en az birine yer vermesi yeterli olacak. Bu unsurlar, hikâyenin ana teması olabileceği gibi anlatının herhangi bir bölümünde de kullanılabilir. Başvurular 20 Nisan 2026 tarihine kadar devam ederken, yarışma sonuçları 11 Mayıs 2026 tarihinde açıklanacak.
ÖĞRENCİLER BİRBİRİNDEN GÜZEL HEDİYELERLE ÖDÜLLENDİRİLECEK
Dereceye giren öğrencilerden birinciye dizüstü bilgisayar ve plaket, ikinciye tablet ve plaket, üçüncüye ise akıllı saat ve plaket verilecek. Ayrıca jüri tarafından seçilen hikâyeler kitaplaştırılacak ve dereceye giremeyen katılımcılara da sürpriz hediyeler takdim edilecek.
Büyükşehir Belediyesi tüm lise öğrencilerini yarışmaya katılmaya, Samsun'un hikâyesini yazmaya davet ediyor.
Samsun'da operasyonlar peş peşe geldi: 11 gözaltı
Samsun'da 236 bin adet zehir ele geçirildi!
DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ




