Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, en az 3 yıldan bu yana hazineye ait tarlaları eken çiftçilerin, bu alanları ihale yapılmaksızın ecrimisil bedelinin yarısını ödeyerek 10 yıla kadar kiralayabileceğini açıkladı.

Samsun’da yüzde 300 artış! Sağlık Bakanlığı harekete geçti Samsun’da yüzde 300 artış! Sağlık Bakanlığı harekete geçti

SATIN ALMA ŞANSI

Sağlam, hazineye ait arazilerin üretime kazandırılmasıyla ilgili kanun maddesini ve detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı. Sağlam, "31 Aralık 2019 tarihinden önce en az 3 yıldan beri hazineye ait  tarlaları eken çiftçilerimiz, bu tarlaları ihale yapılmaksızın ecrimisil bedelinin yarısını ödeyerek 10 yıla kadar kiralayabilir ve ÇKS'ye kayıt ettirerek tüm desteklemelerden faydalanabilir. Üstelik 10 yıllık kira süresi sonunda isterse kira süresini bir 10 yıl daha uzatabilir yada tarlayı satın alabilir" ifadelerine yer verdi.

İŞTE KANUN MADDESİ

Kanun maddesi ise şöyle: "4706 Sayılı Kanun “Ek Madde 6- (Ek: 11/5/2018-7143/17 md.) (Değişik: 8/4/2022-7394/17 md.) İmar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan Hazineye ait tarım arazileri; 31/12/2019 tarihinden önce en az üç yıldan beri tarımsal amaçla kullanan ve kullanımlarının halen devam ettiği Bakanlıkça belirlenen kullanıcılarına, cari yıl ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden on yıla kadar doğrudan kiralanabilir. Kira süresi sonunda yükümlülüklerini yerine getirdiği tespit edilen ve talepte bulunan kiracıların kira süresi uzatılabilir veya bu araziler sözleşme hükümleri çerçevesinde on yıllık kullanımı müteakip kiracılarına doğrudan satılabilir."

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.