Samsun'da, ülke genelinde sokak hayvanlarına yapılan eziyetlere tepki gösteren hayvanseverler, sorunun tek sebininin bakımevi kurmayan ve kısırlaştırma yapmayan belediyeler olduğunu söyledi.

SORUNLARA DİKKAT ÇEKTİLER

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen bir grup hayvansever vatandaş, son günlerde gündeme gelen eziyetlere ve sokak hayvanları sorunlarına dikkat çekti. Hayvanseverler adına basın açıklamasını okuyan Mihri Arzu Kıyıcı Dilber, "Devletin ilgili kurumları ise, sokak hayvanları sorununun tek sebebi bakımevi kurmayan, kısırlaştırma yapmayan belediyeler olmasına rağmen, bazı siyasilerin ve odakların etkisi ile hedefe hayvanların toplatılması ve öldürülmesini koymaya devam ediyor. Belediyelerin görev ihmallerinin bedelini,  bu dünyaya kendi iradeleri dışında gelen hayvanlara ödettirmeyeceğiz. Sonuna kadar hayvanların yaşam hakları için mücadele edeceğimizi gerek kurumlara ve gerekse köpekler öldürülsün diyen kanlı şer odaklarına buradan bir kez daha haykırıyoruz" dedi.  

TEK ÇÖZÜM KISIRLAŞTIRMA

Bakımevlerindeki hayvanların ölüme mahkum edildiğini öne süren Kıyıcı sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bu dönemde Konya, Balıkesir, Denizli, Samsun, Trabzon, İstanbul, İzmir, Aydın, Gaziantep, Erzincan, Kocaeli, Mersin ve Beykoz gibi şehirlerde, bir taraftan katliamlar devam edip, bakımevlerinde hayvanlar aç susuz ölümlere mahkum ediliyor. Sokak hayvanlarının sayısı, dev bakımevlerine götürmek bahanesi ile ilçelerin birbirlerine köpek atmaları sebebi ile patlayarak artmaya devam etti. Tek çözüm olan kısırlaştırmadır ve 2 yılda üreme kontrol altına alınabilir."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.