Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezi görevlileri, Cumhuriyet Meydanında vatandaşlara acil durumlar için ilk yardım eğitimi verdi. İlk Yardım Eğitim Merkezi görevlileri, özellikle soluk borusuna bir şey kaçması durumlarında yapılan Heimlich manevrasını uygulamalı olarak vatandaşlara gösterdi.

"BİLİNÇLENDİRMEK İÇİN YAPIYORUZ"

İlk Yardım Eğitim Merkezi Mesul Müdürü Nafiye Özön Akbulut ise gerçekleşen etkinlik ile ilgili Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

"Hayat kurtarılması ile ilgili basit yöntemleri vatandaşa anlatıyoruz. Halkı bilinçlendirmek için bu çalışmaları yapıyoruz. Özellikle solunum yolu tıkanmalarında ne yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler veriyoruz. Solunum yolu tıkanmaları ilk 5 dakikada müdahale edilmesi gereken bir durum. Samsun'da bir ambulansın vakaya ulaşma süresi 6 dakika. Bunun için ilk 5 dakikada Heimlich manevrası ile nasıl müdahale edilmesi gerektiğini uygulamalı olarak anlatıyoruz. 2016-2022 yılında 5 bin öğretmen, 5 bin 500 öğrenci ve 500 veliye ilk yardım eğitimi verdik. 2023 yılı sonuna kadar da 2500 öğretmene de ilk yardım eğitimi vereceğiz" dedi.

Ömer Faruk KOCABAŞ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.