Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz, (Sivas hariç) İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta, Malatya, Erzurum, Ağrı, Iğdır ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara’nın kuzeyi, Doğu Akdeniz, Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’nun batısında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Adıyaman çevreleri ile Adana ve Hatay’ın kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Adıyaman çevreleri ile Adana ve Hatay’ın kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, kıyı kesimlerde yıldırım ve dolu yağışı, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI:

Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI:

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SARI KODLU UYARI

Meteoroloji cumartesi için birçok ile sarı kodlu uyarı verdi. Uyarı verilen iller şöyle; Adana, Ağrı, Bingöl, Diyarbakır, Erzincan, Gaziantep, Gümüşhane, Kars, Kahramanmaraş, Rize, Trabzon, Van, Ardahan, Osmaniye, Adıyaman, Artvin, Bitlis, Elazığ, Erzurum, Giresun, Hatay, Malatya, Muş, Siirt, Tunceli, Bayburt ve Iğdır.

SAMSUN'DA HAVA NASIL OLACAK?

SAMSUN 5°C, 12°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu

BATI KARADENİZ


Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.


BOLU -2°C, 6°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

DÜZCE 3°C, 10°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

KASTAMONU -2°C, 5°C

Çok bulutlu, kıyıları yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri karla karışık yağmur kar yağışlı

ZONGULDAK 4°C, 8°C

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyılarının yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

RİZE 3°C, 10°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu

TOKAT -1°C, 8°C

Çok bulutlu, gece ve öğle saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu

TRABZON 5°C, 10°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.