Samsun'un Kavak ilçesinde Kovid karantinasındayken, 18 yıllık eşi tarafından 18 kez bıçaklanarak öldürülen Gülbahar Kaya cinayetinde, bıçağın kayınvalidenin verdiği ortaya çıktı. Ayrıca katil kocanın cinayet öncesi eşinin annesi S.K'ya 'Evli kaldığımız her yıl için bir bıçak darbesi vuracağım" dediği, iddianamede yer aldı.

BIÇAĞI BABAANNE VERMİŞ 

Olay, 1 Şubat 2022 tarihinde Kavak ilçesi Yaşar Doğu Mahallesi'nde meydana geldi. Baki Kaya, eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle 1 aylık uzaklaştırma cezası aldı. Cezanın sona ermesinden 1 gün sonra Kaya, koronavirüs testi pozitif çıktığı için karantinadaki Gülbahar Kaya'nın yaşadığı eve gitti ve eşini 18 bıçak darbesiyle öldürdü. Kavak ilçesinde 1 Şubat 2022 tarihinde yaşanan cinayette, kayınvalide Z.K. olay yerinde olmadığını olmadığını ifade etmişti. Görgü tanığı olan Gülbahar Kaya'nın çocukları verdikleri ifadelerde, olay günü babaları Baki Kaya'ya bıçağı, babaanne Z.K'nın gazete kağıdına sarılı olarak verdiğini gördüklerini söyledi.

'BIÇAKLARKEN İZLEDİ'

Kovid karantinasındayken bıçaklanarak öldürülen Gülbahar Kaya'nın çocuğu M.E.K olay günü ile ilgili verdiği ifadede, "Babam kapıyı zorlayarak içeri girdi. Annem bu sırada yere düştü. Annem ayağa kalkmak istediğinde babam, anneme tokat attı. Babamla eve girdiğinde babaannem Z.K merdiven boşluğunda, bizim kapının önündeydi. Babam kapımızın önünde duran babaannemden bıçak istedi. Babaannem bıçağı babama gazeteye sarılı olarak verdi. Babam bıçağı alarak yerde yatan anneme saldırdı. Babaannem, babam annemi bıçaklarken izledi hiç araya girmedi. Babam bırakıp kaçınca babaannem üst katımızda bulunan eve gitti" dedi.

'KAPIYI ZORLAYIP İÇERİ GİRDİLER'

Kaya'nın diğer çocuğu U.E.K'de babaanne Z.K'nın, babası Baki Kaya'nın annesini bıçaklarken izlediğini, olaya müdahale etmediğini söyledi. Eşi Baki Kaya tarafından 18 kez bıçaklanarak hayatını kaybeden Gülbahar Kaya'nın görgü tanığı çocuğu U.E.K verdiği ifadede, "Babaannem ile babam kapıyı zorlayıp içeri girdiğinde anneme tokat attıktan sonra, babaannem babama gazete kağıdına sarılı bıçağı verdi. Babam, anneme vurduktan sonra annem ablam G.'ye polisi ara diye bağırdı. Babamın, babaannemden aldığı bıçakla annemi yere yatırıp karnından bıçakladığını gördüm. Babam annemi bırakarak dışarı kaçtı babaannem de üst katımıza kaçtı" diye konuştu.

'SÜREKLİ KAPIYA GELİYORDU'

Öldürülen anne Gülbahar Kaya'nın görgü tanığı olan G.K isimli çocuğuda, babaannesi Z.K'nın gazete kağıdına sarılı bıçağı babasına verdiğini gördüğünü ifadesinde söyledi. G.K isimli çocuk olay günü ile ilgili ifadesinde "Babam sürekli kapıya gelerek açtırmaya çalıştı. Bu gidiş gelişler bir kaç defa daha devam etti. Babam tekrar geldi annem kapıyı araladı. Kapı aralı vaziyette konuştular, babaannemde yanındaydı. Annem kapıyı kapatmaya çalışırken, babam ve babaannem kapıya yüklendiler ve içeriye girdiler. Babaannem elindeki gazete kağıdında sarılı bıçağı, babama verdi. Babam bıçağı alarak ilk olarak annemin karnına bıçağı sapladı. Karın bölgesine dört defa göğüs bölgesine iki defa vurduğunu gördüm." dedi.

'ÖLDÜRECEĞİNİ SÖYLEMİŞ'

Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, katil eş Baki Kaya'nın 18 yıllık evli olduğu eşi Gülbar Kaya'yı 18 bıçak darbesi ile öldürmesine ilişkin ifade veren anne S.K da ifadesinde "Kızım ile 18 yıldır evlilerdi. Kızımın vücudunda 18 bıçak darbesi vardı. Bıçaklarken cinnet geçirdiyse bunu nasıl saydığını merak ediyorum. Önceden de bana evli kaldığımız her yıl için bir bıçak darbesi vuracağım demişti" diye konuştu.

'CANAVARCA HİSLE, TASARLAYARAK'

Cinayet ile ilgili verilen ifadeler sonrası Cumhuriyet Savcısı , Z.K'nın oğlu Baki Kaya'ya gazeteye sarılı bıçak vermesi ve olayı izleyip müdahale etmemesi ile ilgili, "Baki Kaya, Gülbahar Kaya'yı 18 kez bıçaklarken olayı izleyip müdahalede bulunmayarak, şüpheli Baki Kaya'nın maktül Gülbahar Kaya'yı kasten öldürmesi şeklindeki eylemine iştirak edip tasarlayarak ve canavarca hisle eşe karşı müştereken kasten öldürme suçuna işlediği yönünde hakkında kamu davası açmaya yeterli şüphe sebepleri bulunduğu anlaşılmakla, şüphelilerin cezalandırılmalarına karar verilmesi kamu adına talep olunur" kararı verdi.

Eşi Gülbahar Kaya'yı bıçaklayarak öldüren cani koca Baki Kaya, olay sonrası tutuklanırken, Eylül ayında ikinci kez hakim karşısına çıkacak.

Cinayet anında orada olmadığını söyleyen kayınvalide Z.K'nın katil eş Baki Kaya'ya bıçağı veren kişi olduğu ortaya çıktı.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.