Davanın 3'üncü celsesinde sanıklar hakim karşısına çıktı. Cumhuriyet Savcısı'nın mütalaasında, Baki K'nin annesi Zahide K. ile birlikte, üzerine atılı "nitelikli kasten öldürme" suçunu işlediği kanaatine varıldığını söyledi. Sanıkların müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istenen mütalaada, tutukluluk hallerine devamına karar verilmesi talep edildi.

TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Davanın 3'üncü celsesinde sanıklar bugün hakim karşısına çıktı. Cumhuriyet Savcısı'nın mütalaasında, Baki K'nin annesi Zahide K. ile birlikte, resmi nikahlı eşini öldürmek suretiyle üzerine atılı "nitelikli kasten öldürme", sanık Zahide K'nin ise oğluyla birlikte maktulü bıçakla öldürmek suretiyle "kasten öldürme" suçunu işlediği kanaatine varıldığını söyledi. Sanıkların müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istenen mütalaada, tutukluluk hallerine devamına karar verilmesi talep edildi.

"ANNEM BANA BIÇAĞI VERMEDİ"

Baki K. mütaalayı kabul etmediklerini söyleyerek, ''Annem bana bıçağı vermedi, ben iş için kullandığım bıçağı aldım. Balkondan eve girdim. Çocuklarım oturma odasında televizyon izliyordu, beni duymadılar. O sırada Gülbahar K, banyodaydı ve çıkmasını bekledim. Çıkınca yatak odasında konuştuk ve aramızdaki tartışma büyüdü. Sinirlendim, ne yaptığımı hatırlamıyorum. Üzerimdeki bıçağı alarak maktule vurdum ancak neresine vurduğumu hatırlamıyorum. Maktul evin kapısına ilerledi ve oraya yaslandı. Ben de evden dışarı çıktım. Annemin olayla ilgisi yoktur, bana bıçağı vermemiştir. Lehime olan hükümlerin uygulanmasını talep ediyorum'' dedi.

"BANA İFTİRA ATILIYOR"

Baki K'nin annesi Zahide K. ise mütaalayı kabul etmediklerini dile getirerek, ''Bana iftira atılıyor, doğrular söylenmiyor. Baki eve geldi ve daha sonra dışarı çıkacağını söyledi. Bir süre sonra 2'nci kattan ses geldi. Ben de maktulun olduğu eve gittim, kapıyı çaldım. Baki bana kapıyı açtı. Gülbahar'ı yerde gördüm. Baki hızlıca kapıdan çıktı ve gitti. Çocukların olduğu odadaki kapı kapalıydı. Üst kata çıktım ve balkona koştum. Bağırarak polis çağırmalarını istedim. Sonra Baki'nin polislerle yolda ilerlerken durdurulduğunu öğrendim. Olay sonrası psikolojim bozuldu. Suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatimi ve tahliyemi isterim'' diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Kavak ilçesinde 1 Şubat'ta, bir aylık uzaklaştırma kararının bitmesinin ardından annesi Zahide K. ile Kovid-19 nedeniyle karantinada bulunan eşinin evine giden ve çocuklarını görmek istediğini söyleyen Baki K. tartışıp darbettiği Gülbahar K'yı bıçaklamış, ağır yaralanan 3 çocuk annesi kadın hastaneye götürülürken yaşamını yitirmişti. Gözaltına alınan Baki K. ve annesi Zahide K. tutuklanmıştı.

"Canavarca hisle, tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 25 Ocak'a erteledi.

Haber Kaynak: Emre ÖNCEL

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.