SAMSUN'DA SOSYAL MEDYA DOLANDIRICILIĞI

Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya dolandırıcılığıyla ilgili çalışma başlattı.

SAMSUN'DA YOUTUBER'A GÖZALTI

Siber polisi, şikayetleri de değerlendirerek yaptığı çalışma ve takip sonucu 22 yaşındaki youtuber M.M.K. adlı gencin internette mobil ödeme sayfalarının sahtelerini yaparak mağdurların kart bilgilerini elde ettiği, haksız kazanç sağlayarak dolandırıcılık yaptığını tespit etti.

ATAKUM'DAKİ EVİNE OPERASYON DÜZENLENDİ

Siber polisi bu sabah şüphelinin kaldığı Atakum ilçesindeki evine operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda çok sayıda dijital envantere incelenmek üzere el konuldu. Olayla ilgili M.M.K. gözaltına alındı.

SAHTE MOBİL ÖDEME SAYFASI YAPMIŞ

Gözaltına alınan youtuberın internette mobil ödeme sayfalarının sahtelerini yaparak mağdurların kart bilgilerini ele geçirdiği ve bu çalıntı kart bilgileri ile binlerce lira haksız kazanç elde ettiği, yine şahsın Discord üzerinden canlı yayın yaptığı ve yayına bağlanan mağdurların bilgisayarlarına uzaktan erişim sağlayarak sahte fatura ödeme sitesinden elde ettiği çalıntı kart bilgileri ile kendinde ait YouTube kanalına bağışta bulunarak yine bu haksız kazançtan elde ettiği parayı aklandığı tespit edildi.

SAMSUN ADLİYESİ'NE SEVK EDİLDİ

Siber polisinin sanal devriye ekibi tarafından tespit edilerek yakalanan M.M.K., polisteki sorgusunun ardından "nitelikli dolandırıcılık ve banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması" suçlarından Samsun Adliyesine sevk edildi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.