Samsun'un tarihi Saathane Meydanı'nda 30 yıldır manavlık yapan Nuh Taşdöven, bu yıl meyve fiyatlarının geçen sezona göre önemli ölçüde gerilediğini, fiyatlardaki düşüşün vatandaşın alımını artırdığını söyledi.

"GEÇEN YILA GÖRE FİYATLAR DÜŞTÜ"
Geçen yıl birçok meyvenin daha yüksek fiyatlardan satıldığını belirten Taşdöven, bu sezon ise üretimin artmasıyla birlikte fiyatların gerilediğini ifade etti.
Kirazın geçen yıl sezon başında 600 liradan satışa sunulduğunu hatırlatan Taşdöven, bu yıl aynı ürünün 100 ila 200 lira arasında alıcı bulduğunu söyledi.
ŞEFTALİ, ERİK VE ARMUTTA DA DÜŞÜŞ VAR
Sadece kirazda değil, diğer yaz meyvelerinde de fiyatların düştüğünü dile getiren Taşdöven, "Geçen yıl şeftali 100-150 liraydı. Bu yıl 60-100 lira arasında değişiyor. Armut 200 liradan 100 liraya geriledi. Üzüm ise 75-100 lira arasında satılıyor. Bu yıl meyve bol olduğu için fiyatlar düştü." dedi.
EN FAZLA TALEP KİRAZA
Yaz aylarında en fazla ilgi gören ürünün kiraz olduğunu belirten Taşdöven, sezon ilerledikçe üzüm ve şeftaliye olan talebin arttığını söyledi.
Çileğin ise fiyatının yüksek olması nedeniyle vatandaşın alımında daha temkinli davrandığını belirten Taşdöven, "Çileğin kilosu yaklaşık 300 lira. Vatandaş istiyor ama fiyatı nedeniyle fazla alamıyor." diye konuştu.

SATIŞLAR ARTTI
Fiyatlardaki gerilemenin hem esnafa hem de tüketiciye olumlu yansıdığını vurgulayan Taşdöven, satış hacminin arttığını ifade etti.
Vatandaşların bu yıl geçen sezona göre daha fazla meyve tüketebildiğini dile getiren Taşdöven, özellikle kirazın bolluğu sayesinde satışların hareketlendiğini söyledi.

Samsun TSO Türkiye'nin en iyileri arasına girdi
Samsun'da o ilçelerde elektrik kesintisi!
DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ





