Samsun'da gündeme gelen ekmek zammı hakkında Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan fırıncı esnafı, özellikle un başta olmak üzere, hammadde fiyatlarında yaşanan artış sebebiyle, maliyetlerini karşılayamadıklarını belirtseler de, vatandaşın zamma tepki göstermesi konusunda haklı olduğunu ifade etti.

VATANDAŞ MAĞDUR OLMAMALI
Ekmeğe gelmesi beklenen fiyat artışının bir çözüm getirmeyeceğini belirten Fırıncı Cahit Saban, ''Ekmek fakirin yiyeceğidir. Bir fırıncı olarak bu satış fiyatını doğru bulmuyorum. Ülkemizde her şey giderek pahalanmaya başladı. Un fiyatları malum. Zaten bu yüzden fırıncılar ekmekte fiyat artışına gitmek istiyor. Hem satıcı hem de vatandaş çok zor durumda. Ama bunun çözümü ekmekte zam yaparak vatandaşı mağdur etmek de olmaz'' dedi.

MAALİYETLERİMİZİ KARŞILAYAMIYORUZ
Satılan ekmekten bir kazanç sağlayamadıkların vurgulayan Fırıncı İbrahim Aday, ''Bu zam daha öncesinden de gelmeliydi. Vatandaş açısından fiyatların yüksek olduğunu biliyorum ama fırıncılar gerçekten çok mağdur. Un fiyatları yerinde durmuyor. Çok pahalılanmaya başladı. Maaliyetlerimizi karşılayamıyoruz. Sattığımız ekmekten bir kazancımız olmuyor. Hem vatandaşa hem de satıcıya allah kolaylık versin'' diye konuştu.

ZAM KAÇINILMAZ BİR SONUÇ
Gelecek olan zammı doğru bulduğunu ancak ihtiyaç sahibi vatandaşa da mutlaka destek olacağını ifade eden Fırıncı Bayram Yüksel, ''Fırıncılar olarak ekmeğe zam gelmesini istiyoruz. Fiyatlar inanılmaz bir şekilde pahalanmaya  başladı. Şu an sattığımız ekmekle un alabilmek çok zor. Maaliyet yükselince zam kaçınılmaz bir sonuç. Ama biz yine vatandaşımızı korumaya çalışacağız. İhtiyaç sahiplerine ekmeği daha ucuz fiyatta veriyoruz'' dedi.

Emre ÖNCEL