Samsun'da İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, fındık başta olmak üzere sebze ve meyvelerin düşmanı olarak olarak bilenen kahverengi kokarcaya karşı hazırlanan eylem planı kapsamında hem üreticiyi hem de vatandaşı bilgilendirmeye devam ediyor.

Samsun'da uyuşturucu ticaretine 6 yıl 3 ay hapis Samsun'da uyuşturucu ticaretine 6 yıl 3 ay hapis

"TEDBİRLER ALINDI"

Samsun'da fındık başta olmak üzere tarım ürünlerine zarar veren "kahverengi kokarca" ile mücadeleye hız verildi. Hayat geçirilen eylem planı kapsamında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri üretici ve vatandaşlarla bir araya gelerek kahverengi kokarca ile mücadele yöntemlerini anlatıyor.

"YÖNTEMLER ANLATILIYOR"

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Devreye alınan eylem planı kapsamında Çarşamba Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü ile koordineli olarak Çarşamba Karaağaç Mahallesi Halk Eğitim Kursu'nda, Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekiplerince okullarda öğrencilere, Salıpazarı ilçesinde Müftülük bünyesinde çalışan din görevlilerine Tarım ve Orman İlçe Müdürü Niyazi Özdal ve İlçe Müftüsü Kenan Doğru'nun da katılımı ile, kahverengi kokarca (Halyomorpha halys) eylem planı kapsamında bilgilendirme toplantıları yapılmıştır."

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.