SAMSUN'DA VATANDAŞLAR MAĞDUR

Samsun'un Atakum ilçesinde etkili olan sağanak yağışın ardından ev ve iş yerleri sular altında kalan ve kendi çabalarıyla tahliye etmeye çalışan vatandaşlar, mağdur olduklarını söyledi. 

EV VE İŞ YERLERİ SULAR ALTINDA

Atakum ilçesi Mimarsinan Mahallesi'nde sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zorlu dakikalar yaşadı. Ev ve iş yerleri giderlerin tıkanması sonucu  sular altında kalırken, vatandaşlar yaşadıkları zorlukları Samsun Medya Grubu'na anlattı.

EV BETER DURUMDA

Evini su bastığını ve mağdur olduğunu ifade eden Kübra Demir, "Ev beter durumda. Yatak odasındaydım. Banyonun yan tarafında. Yatak odasından çıktığımda sadece salonda su vardı. Banyonun giderinden su basmış. Tıkamaya çalıştım. Su durdu. Binanın dışındaki gider tıkandığı içi ev su alıyor.  Boşalttıkça aktı. İki saattir uğraşıyorum. Saat 20.00'ye gelmemişti. Son 1 saattir iyice su bastı. Ben boşalttıkça daha fazla aktı. Belediye ekiplerini bekliyorum. Kanalizasyonu açması için. Bu suyu nasıl çekeceğimi boşaltacağımı bilmiyorum" dedi.

5 YILDIR SIKINTI ÇEKİYOR

Mimar Sinan Mahallesi'ndeki evinde 5 yıldır yaşadığını her su baskınında sorun yaşadıklarını ifade eden Nevzat Tören ise Burası yapıldığından beri 5 yıldır sıkıntı çekiyor. Belediye tarafından buraya nasıl ruhsat verildi anlamıyorum. Hatamız şu oldu muhit olarak beğendik ve satıl aldık. Beş yıldır her su baskınında bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Arka tarafta öyle. Kovalarla su boşaltılıyor. Merzifon'da da kalıyoruz. Geldiğimizde su ve nem içinde buluyoruz. Yağmur başladığından beri suyu temizlemeye çalışıyoruz. Su geri basıyor. " diye konuştu.

Umut Can EREN, Buğrahan MAYUK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.