Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından bir firmaya ihale edilen Anakent İş Merkezi'nin yıkımı sürüyor. Biraraya gelen çevredeki esnaf, Anakent İş Merkezi'nin yıkım işlemleriyle ilgili yaşanan duruma tepki göstererek, yetkililere çağrıda bulundu. 

"MAHVOLDUK"

Anakent İş Merkezi önünde biraraya gelen esnaf, "Neredesiniz, niye gelmiyorsunuz, hani Mustafa Demir nerede?, hani başkanlar nerede? Tozun toprağın içinde kalıyoruz. Samimi söylüyorum bir daha buna oy vermeyeceğim. AK Partiliyim ama bu sene oy kullanmayacağım. Şu vaziyete bakın. Tozun toprağın içindeyiz. Mahvolduk, kiralarımızı veremiyoruz. Yetkililer esnafı dinlesin" ifadelerini kullandı.

"RANT UĞRUNA YIKIYORLAR"

Duruma tepki gösteren esnaf Cavit Çakar, "Şu milletin paralarına, vergilerine yazık. 25 yıllık binayı adam perde beton yapmış. Şu beton hiçbir yerde yok. Şu anda yapılan yeni yapılarda yok. Adamlar, 25 yıllık binayı rant uğruna yıkıyorlar. Bakıyorsun, medeniyetten geri kalmış uygarlıkların binaları ayakta. 500 yıllık, 600 yıllık binalar ayakta duruyor. Bizim 25 yıllık bina, neymiş; beğenmedik. Bu vatandaşın parası çöp mü? Parayı yoldan mı topluyoruz. Rant uğruna, yap-yık. 25 yıllık bina yıkılmaz. Bunu geri dönüşüm yap. De ki; Ben bunu iş merkezi yaptım. Böyle olmaz. 25 yıllık canım binayı yıkıyorlar. Niye? Birileri para kazanacak, nemalanacak. Ondan sonra 100 bin liralık arabayı 200 bin liraya satarsın. Niye? Verginin üstüne koy. Vatandaştan nasıl çıkaracaksın bu kadar parayı? Telefon satıyorum 30 bin liralık telefon burada 55 bin lira" dedi. 

"TOZUN DUMANIN İÇİNDEYİZ"

"Kaç gündür toz toprağın içindeyiz" diyen bir diğer esnaf Selamet Kayaoğlu da,  "Burada yıkım yapılmıyor. Kırım yapılıyor.  Yıkım yapılmış olsaydı çoktan biterdi. Kaç günden beri burada tozun dumanın içindeyiz. Bir gün Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, gelir esnafın bir derdini dinler. Böyle bir şey de yok. Sadece çalışanlar belli saatte gelip burada çalışma yapıyor" sözlerini kullandı.

"MUHATAP ARIYORUZ"

Otopark işletmecisi Kemal Gürer ise, "Ne kadar zarar edeceğiz? Buradan nasıl kirayı ödeyeceğiz. Faturaların altından nasıl kalkacağız? Biz bir muhattap arıyoruz" dedi. 

ESNAV VE ZABITA ARASINDA TARTIŞMA

Öte yandan, iş merkezi önünde toplanan esnaf ve zabıta arasında ufak çaplı bir tartışma yaşandı. Yıkım sahasında çalışma olmadığı için alana gidip açıklama yapmak isteyen esnafı zabıtalar güvenlik şeridinin dışına çıkmaları için uyardı. Bu duruma tepki gösteren esnaf, "İncecik bir şerit çekmişsiniz. Çok mu güvenli? Oraya düşen taş buraya da düşebilir" dedi. 

Haber Kaynak: Ömer Faruk Kocabaş

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.