Samsun’da Türk Telekom'a ait bina girişinde engelli rampası olmaması nedeniyle engelli vatandaşlar zor anlar yaşadı. Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, engellilerin işlemlerini halledememenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi 

ENGEL OLUNMASIN

İlkadım ilçesinde engelli rampası olmayan Türk Telekom'da işlem yapamayan vatandaşlar zor durumda kaldı. Duruma tepki gösteren ve empati çağrısı yapan Hakyemezoğlu İlkadım Belediyesi'nin kaldırım işgali nedeniyle rampaya izin vermediğini öne sürdü. Engelli vatandaşlar hassasiyet istedi. Engellilerin yaşamda bazı zorluklarla karşılaştığının altını çizen Başkan Hakyemezoğlu, "İşlerimizi halletmeye çalışıyoruz. Türk Telekom arkadayken çok güzeldi. Kendi işimizi kendimiz görüyoruz. Asansör vardı. Girişler güzeldi. Ancak buraya geçtikten sonra engelli rampası yok. Engelli rampasının neden yapılmadığını sorduğumuzda kaldırımı engellediği gerekçesiyle İlkadım Belediyesi'nin izin vermediğini söylüyorlar. Kurum bence gariban bir yer değil. Asansör de yaptırabilirler. Bazı kurumların önünde asansör var. Bu konuda müdür ile görüşmedim. Biz engelliyiz. Bize engel olunmasın. Her şeyden önemlisi bu. Engel olunmazsa biz her işimizi kendimiz yapabliyoruz. Empati yapmak gerekir. Allah kimseyi engelli yapmasın" dedi. 

BİZ DE SORUN ÇOK

Gazi Ahmet Özdemir de sorunlarının giderek arttığını belirterek, "Biz de sorun çok. Bize bir sorunumuzun olup olmadığını soran yok. Kaldırımdan gitmek istesek kaldırım yok, yoldan gidiyoruz bizi dışlıyorlar. Nereden gideceğiz? Engelli rampası olmayan yerlerde de işlerimizi nasıl halledeceğiz. İşimizi göremiyoruz.Bizim için hayat böyle zor oluyor. Büyüklerimizden bir çare bekliyoruz" ifadelerini kulllandı. 

ENGELLERİ AŞALIM

Selamet Mıcık da engellerin kaldırılmasını istediklerini ifade ederek, şunları söyledi:  "Biz hiç kimseye engel ve muhtaç olmadan yaşamımızı sürdürmek istiyoruz. Onun içim engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Bize yetkililer engel olmasın her şey onların olsun. Lütfen engelleri hep beraber aşalım. Engel olunmadığı sürece biz gideceğimiz yoılu biliyoruz."

Dilber BAHADIR, Umut Can EREN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.