20 Ocak kazasında sakat kalan, 2021 yılının ekim ayında geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Samsunspor'un efsane futbolcusu ve eski başkanı Emin Kar bugün Asri Mezarlık'taki kabrinde dualarla anıldı.

EMİN KAR'IN İSMİ SOKAĞA VERİLDİ

Anmanın ardından ise, Adalet Mahallesinde bulunan Canpolat Sokağı'nın 'Emin Kar Sokağı' olarak değiştirilmesi gerçekleştirilecek olan tabela asma töreniyle resmiyet kazandı. Duaların ardından, Emin Kar sokağı protokol üyelerinin kurdele kesimi ile resmiyete kovuştu. 

"ACI TAPTAZE"

Açılışta Kanal S mikrofonlarına konuşan CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, futbol şehitlerine rahmet dileyerek, "Yaşadığım, doğduğum şehrin takımımızın büyük bir acısı. Acısı taptaze. Bu sokağa vefakar, fedakar rahmetli Emin Kar adının verilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ruhu şad olsun mekanı cennet olsun" diye konuştu.  

Samsunspor'dan Başkan Sandıkçı'ya ziyaret: "Desteğimiz artarak devam edecek" Samsunspor'dan Başkan Sandıkçı'ya ziyaret: "Desteğimiz artarak devam edecek"

"ADI YAŞAMAYA DEVAM EDECEK" 

Aileler Platformu Başkanı Cüneyt Şenkal, "Emin Kar'ın burada birleştirici güç olduğunu bir kez daha gördük. Bugün 20 Ocak Türk futbolu için Samsunsporumuz için kara bir gün. Bugünde gerekli evraklarımızı tamamlayarak, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne verdik. Valiliğimizin de onayı ile beraber, Emin Kar sokağı adı altında açılışımızı gerçekleştirdi. Bizler Emin ağabeyin adını yaşatmaya devam edeceğiz. Ruhu şad oldun" derken, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise, emeği geçen herkese teşekkür ederek, Emin Kar'a rahmet diledi.   

"ÇOK GÜZEL DÜŞÜNÜLMÜŞ"

MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur ise şuaları söyledi: "20 Ocak 1989'da o acı trafik kazasında vefat edenleri Allah mekanını cennet eylesin. Emin ağabeyin adının sokağa verilmesi, çok güzel bir hareket. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Başta taraftar gurupları olmak üzere" 

"GÜZEL BİR VEFA ÖRNEĞİ"

Emin Kar'ın adının sokağa verilmesi çok büyük bir vefa örneği olduğunu belirten, CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, "Çok duygusal bir gün. Bundan 35 yıl önce, 5 futbol şehidi verdik. Mekanları cennet olsun. O kazada yaralanıp, sonraki hayatını saKat olarak sürdüren, Emin Kar kardeşim sonraki dönemlerde başkanlık dahil Samsunspor'a çok ciddi desteği oldu. Sokağa isminin verilmiş olması, güzel bir vefa örneği. Emeği geçenleri kutluyorum" ifadelerini kullandı. 

"HEPSİNİN YERİ BİZİM İÇİN AYRI"

İYİ Parti GİK Üyesi ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, Emin Kar nezlinde 20 Ocak futbol şehitlerini anarak, "Kendi parti belediyemizin, böyle bir karar alması bizler için ayrı bir gurur verici. Bu sokağa adının verilmesi, hayatında ödediği bedellerle, çok fazla kez ödemiş birisi. Kendisini ve futbol şehitlerimizi bir kez daha anıyoruz. Hepsinin yeri bizim için çok ayrı. Başkanımız Necattin Demirtaş'ın bu kararı ve bu hareketi bizleri çok mutlu etti. Biz her zaman Samsunlunun Samsunsporlunun ve şehrimizin değerlerini savunmak için elimizden geleni yapacağız. Burada olmaktan çok mutluyum" dedi. 

YOĞUN KATILIM 

Programa, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, MHP Samsun Milletvekili İlyas Topsakal. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, MHP Samsun İl Başkanı Burhan  Mucur, Yılport Samsunspor Operasyon Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Soner Soykan, CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, İYİ Parti GİK Üyesi ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, İlkadım Gazi Esnaf Kredi Kooperatif ve Berberler Odası Başkanı Zabit Pilan, Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, İlçe belediye başkan adayları, Samsunspor Kulübü yöneticileri, parti üyeleri temsilcileri, taraftarlar katıldı.

NEDİM AYDIN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.