Basın açıklamasını Devrimci Emekliler Sendikası Atakum Şube Yürütme Kurulu Üyesi Buket Bassu Vurkan okudu.
Emeklilerin artan yaşam maliyetleri karşısında temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını belirten Vurkan, “Yıllarca çalıştık, prim ödedik. Emeklilik hakkımızı bir lütuf olarak değil, alın terimizin karşılığı olarak kazandık. Ancak bugün milyonlarca emekli, aldığı aylıkla ayın sonunu getiremiyor. Temel gıda maddelerine, kiraya, elektriğe, doğalgaza ve sağlık hizmetlerine ulaşmakta zorlanıyor. Emeklinin sofrasındaki ekmek her geçen gün küçülürken yaşam maliyeti büyüyor. Emeklileri çocuklarının yardımına, borca, krediye ve sadakaya muhtaç bırakmak sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmaz. Biz sadaka değil, hakkımızı istiyoruz” diye konuştu.

SEYYANEN ZAM ÇAĞRISI
TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçek yaşam maliyetlerini yansıtmadığını savunan Vurkan, emeklilerin alım gücünün düştüğünü ifade etti.
Vurkan, “Seyyanen zam talebimizden vazgeçmeyeceğiz. En düşük emekli aylığının insan onuruna yaraşır seviyeye çıkarılması için mücadele edeceğiz. Katkı ve katılım paylarıyla emeklilerin sağlık hizmetlerine erişiminin zorlaştırılmasına karşı çıkacağız. Bugün emeklinin yaşadığı sorun yalnızca emeklinin sorunu değildir. Çalışma hayatı devam eden genç kuşakların geleceği de söz konusudur. Yan yana gelelim, örgütlenelim. Haklarımız için birlikte mücadele edelim. Emeğimizi, onurumuzu ve geleceğimizi çaldırmayacağız” ifadelerini kullandı.
Samsun’a dev yatırım! Yüzde 72'si tamamlandı
Havza’da 3 mahalleyi ilgilendiren çalışma sürüyor
DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ





