Samsun'da Emekliler Hak Peşinde! DİSK'ten Ücret Protestosu Samsun'da emekliye yapılan zammın yeterli olmadığını savunan DİSK Emekli-Sen Şubesi üyeleri, hükümete eleştirilerde bulundu

DİSK Emekli-Sen Samsun Şubesi üyeleri, emekli zamlarını protesto etti. DİSK Emekli- Sen Samsun Şube Başkanı Tacettin Aydın "Emeklilikte insan onuruna yaraşır ücret hakkımızdır "dedi.

"SİZE AZAMİ EMEKLİYE ASGARİ" İstiklal Caddesi'nde bir araya gelen sendika üyeleri ellerinde 'Asgari ücret değil, insan onuruna yaraşır bir ücret', 'Size azami, emekliye asgari öyle mi?' yazılı dövizler taşıyarak tepkilerini dile getirdi.

"TOPLU SÖZLEŞME İSTİYORUZ" "Geçinmek için 35 yıllık alyansını satan, yaşamak için 60 yaşından sonra ikinci bir işte çalışan, barınmak için ekmeğinden, ekmek için sağlığından vazgeçmek zorunda bırakılan emekliler ayaktadır" diyen Başkan Aydın, "Taleplerimiz açıktır, nettir. Emeklilikte insan onuruna yaraşır ücret hakkımızdır. Emekli ücretlerinin enflasyona değil milli gelire endeksli olması hakkımızdır. Emekli ücretleri arasındaki farklılıkların giderilmesi hakkımızdır. Sağlık hizmetlerinde katkı payının kaldırılmasının ve sağlığın kamusallaştırılması hakkımızdır. Hakkımız olan için mücadele etmeye, emeklilikte insanca bir yaşamı daha yüksek sesle savunmaya kararlıyız. Sadaka değil, toplu sözleşme istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.