Samsun'da Ekipler Şaşkına Döndü! 500 Liraya Polis Olmuş! Samsun Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, denetimler sırasında yakaladıkları polis montlu bir kişinin ifadesi karşısında şaşkınlık yaşadı

Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı "Motorize Şahin Timleri"nin Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirdiği denetimlerde, polis yelekli motosikletliyi durdurdu. Yakalanan kişinin "Montu 500 liraya satın aldım" ifadesi polisleri şaşkına çevirdi.

'SOĞUKTAN KORUDUĞU İÇİN ALDIM' İlkadım İlçesi Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen denetimde "Motorize Şahin Timleri" motosikletli kuryeler, dolmuşlar ve taksiler üzerinde alkol kullanımı, emniyet kemeri ve maske takma zorunluluğu gibi konularda uygulama yaptı. Bu sırada, üzerinde trafik polislerinin kış aylarında giydiği ve üzerinde 'polis' yazılı fosforlu mont bulunan, 55 ACR 605 plakalı motosiklet dikkatten kaçmadı. Aziz C.'nin kullandığı motosikleti durduran ekip, emniyet personeli haricinde giymenin yasak olduğu mont ile yakalanan Aziz C. olay yerine çağrılan ekibe teslim etti. Gazi Polis Merkezi'ne götürülen Aziz C. polise verdiği ilk ifadesinde "Montu soğuktan koruduğu ve fosforlu olduğu için bir arkadaşımdan 500 liraya aldım" dedi.

USÜLSÜZ KULLANIMDAN İŞLEM YAPILACAK Aziz C.'ye 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 264'üncü maddesinde yer alan 'Kamu İdaresinin Güvenilirliğine ve İşleyişine Karşı Suçlar (Özel işaret ve kıyafetleri usulsüz kullanma suçu)'dan işlem yapılacağı öğrenildi.

Hakan AKGÜN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.