SAMSUN'DA ECZACILAR EYLEM KARARI ALDI

Türk Eczacıları Birliği, Türkiye genelinde eylem kararı' aldı. Samsun Eczacılar Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan “16 Ekim Pazar günü tüm meslektaşlarımızla, eczane çalışanlarımızla, eczacılık fakültelerinde okuyan genç meslektaşlarımızla ve ailelerimizle birlikte, beyaz önlüklerimizle büyük eczacı mitinginde olacağız” dedi.

"ŞİMDİLİK AÇIĞIZ"

Karacan yaptığı açıklamada toplumun doğru, etkin ve güvenilir ilaca erişimi ve toplum sağlığının korunması için büyük bir özveri ile çalıştıklarını dile getirerek, "Birinci basamak sağlık hizmet danışmanı ve halka en yakın sağlık hizmeti sunan eczacılar olarak açık bir şekilde ifade ettiğimiz taleplerimize karşılık bulamıyoruz; hak ettiğimiz değeri göremiyoruz. Mesleğimiz ekonomik bir tehdit altında. Bugün en temel işletme giderlerimizi dahi karşılayamadan, ecza depolarına olan borçlarımızı kredi borçlarıyla kapatarak ayakta durmaya çalışıyoruz. Onun için 'şimdilik açığız' diyoruz" ifadelerini kullandı.

"DUR DİYORUZ"

16 Ekim Pazar Ankara'da tüm meslektaşlarıyla birlikte eyleme katılacaklarını duyaran Karacan sözlerine şunları ekledi: "Biz eczacılar,artık eczacılığı baremler arasına sıkıştıran sisteme 'dur' diyoruz. Hastalarımızın ilaca erişim hakkının önündeki engellerin bir an önce kaldırılması için artık kalıcı önlemlerin alınması gerekiyor. İşte bu nedenle, biz eczacılar, hem meslektaşlarımızı hem de hastalarımızı mağdur eden ilaç yokluklarına 'dur' diyoruz. Bugün hastalarımıza fiyat farkı çıkarmayan ilaç neredeyse kalmadı. Fiyat farkları her geçen gün katlanarak artıyor. Hastalarımızın cebini yakan yüksek fiyat farklarına 'dur' diyoruz. Stratejik personel olarak hizmet veren kamu eczacılarımızı hiçe sayan, hakkaniyet ilkesini çiğneyen ve çalışma barışını bozan Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliğini kabul etmiyoruz. Kamudaki meslektaşlarımızın emeklerinin hiçe sayılmasına 'dur' diyoruz. Plansız bir şekilde alt yapıdan ve akademik kadrodan yoksun olarak açılan eczacılık fakültelerine ihtiyacımız olmadığını defalarca dile getirdik. YÖK’e defalarca çağrı yaptık. Artık eczacılık mesleği için, hastalarımız için, geleceğe onurlu bir meslek bırakmak için ayaktayız! 16 Ekim Pazar günü hep birlikte 'dur' diyeceğiz."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.