TEKNOFEST KARADENİZ'E BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ATAKUM KAMPÜSÜ DAMGA VURDU

Dünyanın en büyük Havacılık , Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 30 Ağustos - 4 Eylül tarihleri arasında Samsun ‘da büyük bir çoşku ve ilgiyle gerçekleşti. Beşincisi Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST, 1 milyon 250 binden fazla kişiyi ağırladı. Bahçeşehir Koleji festivalde en gözde katılımcı olarak yer aldı. Teknofest “Uçan Araba Yarışması” alanında Empedans takımı Türkiye birincisi oldu. Ayrıca “TEKNOFEST Karadeniz Sunum Özel Ödülü”nü de alan takım üyelerine ödül, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi.

BÜYÜK BİR COŞKUYLA YAŞADILAR

Gerek öğretmenlerin gerekse öğrencilerin sunumları ile eğitici bir o kadar da eğlenceli geçen programda dört büyük ödül almanın heyecanını öğrenciler büyük bir çoşku ile yaşadılar. Öğrenciler hem kendi projelerini gelen konuklara anlattı hem de diğer katılımcıları ziyaret etme fırsatı buldu. Okulumuzun Türkiye birincisi olan Empedans takımı üyeleri, başlangıçta sadece bir hayalden ibaret olan bu başarının arkasında yoğun bir çabanın olduğunu dile getirirken sürecin de kendilerine büyük bir deneyim kattığını söyledi. 
Okulda aldıkları temel yazılım eğitimiyle yetinmediklerini, bu konuda fazladan çalışmalar yaptıklarını ifade eden bilim meraklıları, bu başarıda kendilerine destek olan herkese teşekkür etti. 

"TARİF EDİLEMEZ HEYECAN"

Cosmos üyeleri ise şimdiye kadar göstermiş oldukları üstün başarılara bir yenisini daha eklerken TEKNOFEST’in kendileri için tarif edilemez bir heyecan olduğunu ifade etti.  Bahçeşehir Koleji Atakum Kampüsü Lise Müdürü Ünal Durmuş, TEKNOFEST ile ilgili düşüncelerini:
 “Fikri hür, vicdanı hür Türk gençlerinin aklın ve bilimin ışığında ilerlemekle kalmayıp bu sürece bir de Türkiye derecesi eklemelerinden son derece memnunum. Bilime, sanata, spora vermiş olduğumuz destek katlanarak devam edecek. Sadece akademik anlamda değil, sanatsal, sportif ve kültürel alanda öğrencilerimize her türlü desteği sunmaya devam edeceğiz.  Umuyorum ki bu alandaki başarılar artarak devam edecektir. Okul öğrencilerimizin Türkiye genelinde uyandırdığı bu izlenim ve kazandığı başarılar tarif edilemez bir duygu. Bahçeşehir öğrencileri, velileri ve danışman öğretmenleri bu yorucu sürecin sonunda elde ettikleri başarının haklı gururunu hayatları boyunca yaşayacak. Bu tarifsiz duygular bundan sonraki jenerasyon için de en temel motivasyon kaynağı olacaktır.  Bilimin ışığında emin adımlarla ilerleyen, attığı her adımda kişisel donanımına katkıda bulunan, kendini geliştirme yolunda her zaman önüne bakan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde ifade etti.


SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.