Samsun'da Canik Belediye Evleri Anaokulu 5. sınıf öğretmen ve öğrencileri 'eTwinning projesi kapsamına çalışmalar yaparak,  atık malzemelerden oluşturulan ürünlerden sergisi düenledi ve velileri de davvet ederek geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturdu. 

PROJELER YAPILDI

'Recycling İn Little Hands eTwinning projesi' ile her ay Webinarlar yapılarak iletişim ve işbirliğinin sağlandığını belirten Canik Belediye Evleri Anaokulu 5/C sınıfı öğretmeni Merve Şahin Pak, öğrencilerine atık malzemelerden müzik aleti, oyuncak ve  atık kağıtlardan tohum topları yapımı ile kodlama çalışması, saksı tasarımı, oyuncak yapımı ve zeka oyunları yaptıklarını belirtti.  Pak, proje ile çocukların hafızalarını, bilişsel becerilerini geliştirmek ve güçlendirmek sorumluluk alma, doğadaki kaynakların bilinçli kullanmaları ile doğa sevgisini yaparak yaşayarak kazanmaları amaçlandığını söyledi. 

GELECEĞE HAZIRLANIYORLAR 

 Projeler üreterek yollarına devam ettiklerini işaret eden 5/D sınıfı öğretmeni Fadime Düzgün Güven ise mayıs ayında bitecek proje ile çocukların geri dönüşüm farkındalığının artacağını, çevre bilincini kazanacaklarını ve doğadaki malzemeleri bilnçli kullanacaklarını söyledi. 

Elçin ABDİK