19 Mayıs İlçesi Minibüs ve Otobüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Koopratifi Başkanı Muharrem Akyüz, durak meselesi yüzünden Büyükşehir Belediyesi zabıtası ile çok sayıda sürücünün karakolluk olduğunu belirterek, araçlara ceza yazılmasının yanı sıra trafikten men uygulandığını öne sürdü.

TARTIŞMA YAŞANDI

19 Mayıs İlçesi Minibüs ve Otobüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Muammer Akyüz, yol üstünde yolcu bırakamadıklarını, yolcuları transfer merkezinde bırakmak durumunda kaldıklarını belirterek, şunları söyledi: "19 Mayıs ilçesinde okuyan üniversite öğrencilerini şehir merkezine götürüyoruz. Bu öğrencilerin yurtları Atakum ilçesinde. Ancak biz onları yol üzerinde bırakamadığımız için ya transfer merkezinden tekrar bir dolmuşa binerek Atakum-Atakent bölgesinde bulunan yurtlarına gidiyorlar ya da belirlenen yolcu indirme noktalarında inerek, tekrar ikinci bir araç ile gidecekleri yere gidiyorlar. Yolcularımız bizlerle yol üstünde bırakmanın yasak olması nedeniyle tartışıyor. İlçe Toplu Ulaşım Transfer Merkezi açıldı ancak, bizler şehir içinde yol üzerinde yolcu bırakamıyoruz. Bıraktığımız an, bizleri takip eden zabıta araçları anında ceza uyguluyor. Bazı arkadaşlarımızın bu yüzden ehliyetine el konuldu. Yol üstünde yolcu bırakamayacaksak ne anladık biz bu işten."

ARACINA EL KONULDU

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinden şehir merkezine gelen bir ilçe minibüsünün şoförü de yol üstünde yolcu bıraktığı gerekçesi ile trafik zabıta ekipleri tarafından durdurulması anları cep telefonlarına yansıdı.Cep telefonu kamerası ile videoya çeken minibüs şoförü, duruma tepki gösterdi. Şoför ile ilgili işlem yapılırken, ehliyetine el konulduğu aracının ise yediemin otoparkına çekildiği öğrenildi.

Haber Kaynak: Mustafa İNAN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.