Konya'da görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu  yaşamını yitiren doktorun ardından Samsun'da biraraya gelen hekimler, olaya tepkilerini göstermek için iş bırakma kararı aldı

"SAĞLIKTA ŞİDDETE HAYIR"

 Konya Şehir Hastanesi'nde doktorun bir hastası tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin ardından ülke genelinde olduğu gibi Samsun'daki meslektaşları da iş bırakma eylemi yaptı. Samsun'da Eğitim Araştırma Hastanesi'nde doktorlar poliklinik hizmeti vermezken 'Sağlıkta şiddete hayır' sloganı atarak tepkilerini dile getirdi. 

"CAN GÜVENLİĞİ SAĞLANSIN"

Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden doktor için üzüntü duyduklarını ve bu duruma isyan ettiklerini belirterek, "Tablonun vahametini düşünebiliyor musunuz? Bir doktor, şifa dağıtılan bir merkezde, yani hastanede, hasta yakınının kurşunlarına hedef oluyor ve  can veriyor. Hastalara şifa dağıtmak, can kurtarmak için alın teri döküyor.  Ve karşılığını canıyla ödeyerek şehit oluyor. Biz sağlık emekçileri olarak bu duruma isyan ediyoruz. Saldırıyı lanetliyoruz. Ve can güvenliğimiz sağlansın istiyoruz. 
Açıkça buradan bir defa daha deklare ediyoruz; Sağlık emekçilerinin can güvenliği artık sağlansın. Aksi halde sağlık kuruluşlarında hizmet sunmak mümkün olmayacaktır" dedi. 

"KAÇ CANIMIZ YİTECEK?"

"İşimizi korkmadan, emniyet içinde yapmak istiyoruz" diyen Başkan Biçer, "Kaç canımız yitecek? Daha nice canlarımız acıyacak soruyoruz? Açıkçası 1 milyon 200 bin sağlık emekçisi bu konuda laf değil icraat bekliyor artık. Başkaları ölmesin istiyoruz. Bu kararlılığımızı siyasi iradeye göstermek içinde bugün, Türkiye genelinde iş bırakıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda bize destek olmaya davet ediyoruz. Sağlık çalışanlarının bu ülkenin hayat sigortası olduğunu buradan bir daha hatırlatıyoruz" ifadelerini kullandı. 

"ENDİŞELİ VE KAYGILIYIZ"

Kentte 11 No'lu Alie Sağlığı Merkezi'nde Aile Hekimi olan  Sadettin Bayçelebi, "Konya'da yaşanan bu elim olaya gerçekten üzüldük. Sağlık camiası olarak, Anadolu'nun çeşitli diyarlarında görev yapmış bir hekim arkadaşımızı görevi başında hastalara şifa dağıtırken hayatını kaybetmesi üzücü. Bu noktada canice kullanılan o silahın hastanelere girebilmesi bizi de tedirgin etmektedir. Can güvenliğimiz noktasında kaygı yaşamaktayız. Bu noktada hastanelere çeşitli güvenlik önlemlerinin alınması  ve bu noktada kanun yapıcıların kanun oluşturmasını beklemekteyiz" dedi. 

NE OLMUŞTU?

Ekrem Karakaya, 6 Temmuz 2022 tarihinde görev yaptığı Konya Şehir Hastanesinde bir poliklinikte tedavi gören hasta Hacı Mehmet Akçay ile Doktor Ekrem Karakaya arasında çıkan tartışmada silahla vurularak öldürüldü. Yunak İlçe Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay'ın 1 ay önce Dr. Ekrem Karakaya'ya annesinin anjiyo tedavisini yaptırdığı, tedaviden bir süre sonra annesinin hayatını kaybettiğini ve annesinin ölümünden Dr. Ekrem Karakaya'yı sorumlu tuttuğu ve bu nedenle Dr. Karakaya'ya saldırıda bulunduğu öğrenildi. 

Dilber BAHADIR, Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.