Samsun'un Atakum ilçesinde gittikleri bir tesiste bulunan iki Dogo Argentino' cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Ece Güven'i annesi Sibel Güven üzerine kendisini kapatarak ölümden kurtardı. Anne Güven, çocuğunu korumak için saldırgan köpeklere karşı kendisini siper ederken, genç kadının ise dehşet anlarında kolu, göz kapağı, boynu ve kafatasında ciddi yaralanmalar oluştu. 

KANLAR İÇİNDE KALDILAR

Köpeklerin saldırdığı 4 yaşındaki Ece Güven'in ise sağ ve sol kolu ile birlikte, sol koltuk altında ciddi bir yırtık meydana gelirken, bacağında da derin ısırık izleri meydana geldi. Adeta ölümden dönen anne ve kızı, gittikleri tesiste bakılan iki köpeğin saldırısı sonrası kanlar içinde kalırken, olay yerine çağrılan cankurtaran ile hastaneye kaldırıldı. 

O ANLARINI SMG'YE ANLATTI

Dehşet anlarını Samsun Medya Grubu'na anlatan Sibel Güven, köpeklerin ilk olarak kızı Ece'ye saldırdığını belirterek, "Köpekler üzerimize koşarak gelerek kızıma saldırdılar. Köpekleri uzaklaştırmaya çalıştım ancak başarılı olamadım. Bende kendimi kızımın üzerine kapatarak, onu köpeklerin saldırısından korumaya çalıştım. Bu sırada saldırgan köpekler benim kolumu, yüzümü ısırdı. Kolum parçalandı, göz kapağım yırtıldı, yüzümde ise yaralar oluştu. O an ben sadece kızımı kurtarmak istedim. O saldırı sırasında kızıma bir şey olmaması için üzerine kapanıp hareketsiz kaldım. Köpekler saldırdığında kızım çok korktu, çığlıklar attı" dedi.

ÖLÜMDEN DÖNDÜLER

Atakum ilçesinde bulunan bir restorantta yaşanan korkunç olayda, kızı ve kendisinin kanlar içinde kaldığını belirten Sibel Güven, köpeklerin mekan sahibine ait olduğunu iddia etti. Tesis işletmecisinden şikayetçi olduklarını da ifade eden Güven, yaşadıkları korkunç anlarla ilgili şunları dile getirdi:

"O tesise oğlumun sınıf yemeği için gitmiştik. Yemek sonrası eve dönmek için aracımıza doğru kızımla giderken, başı boş iki Dogo Argentino' cinsi köpeğin üzerimize doğru koştuğunu fark ettim. Bir anda kızıma saldırdılar. Onu kurtarmak için kızımın üzerine kapandım. Tesiste çalışan bir görevli bize saldıran köpeklere müdahale ederek bizi kurtarmaya çalıştı. Biz olay sonrası kanlar içinde kaldık. Kızım ve ben ölümden döndük.",

ECZACILAR ODASI AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Sibel Güven'in eşi eczacı Hakan Güven de yaşanan korkunç olay nedeniyle tesis işletmecine tepki göstererek, davacı olduklarını belirti. Samsun Eczacılar Odası'da Dogo Argentino' dehşeti ile ilgili bir açıklama yaparak, sorumluların cezalandırılmasını talep etti.

Dogo Argentino' cinsi iki köpeğin saldırısına uğrayan anne ve kızı hastanede tedavi altına alındı.

Saldırgan köpekler, sınıf öğretmeni Sibel Güven ve kızı Ece'yi ciddi şekilde yaraladı.

Haydar ÖZTÜRK-Zeynep BARUTCU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.