AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Ersan Aksu ve MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, muhalefetin erken seçim beklentisini 'hayal' olarak nitelendirerek, seçimlerin zamanında yapılacağını açıkladı.

'NORMAL BİR PROSEDÜR'

Yüksek Seçim Kurulu'nun illerin milletvekili sayısını açıklamasını muhalefet parti il başkanları 'erken seçim' hazırlığı olarak yorumlarken, AK Parti ve MHP İl Başkanları ise bu durumun normal bir prosedür olduğunu söyledi.

"YENİLEN PEHLİVAN GÜREŞE DOYMAZ"

Samsun Medya Grubu'na konuya ilişkin açıklama yapan Aksu ve Karapıçak, nüfus artışı olmadığı için Samsun'un milletvekili sayısının 9 olarak kaldığını belirtti.

06-cumhur (1).JPG

'AK PARTİ İKTİDAR OLACAK'

Aksu, seçimin 2023 haziran ayında olacağına dikkat çekerek "Samsun'un nüfusu artıyor. Ama 10 milletvekili çıkaracak kadar değil. Cumhurbaşkanımız ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ifade ettiği gibi seçimde zamanında olacak. Seçim yasasında yapılan değişikliklerde Meclis'ten geçti. Malum yasanın uygulanması için üzerinden bir yıl geçmesi gerekiyor. Bu gözle baktığımızda YSK zaten açıklama yapıyordu. Açıklamanın seçimle irtibatlandırılacak bir tarafı yok. Muhalefet, yenilen pehlivan güreşe doymaz hesabı erken seçimi dile getirme niyetinde ama erken de olsa vaktinde de olsa AK Parti yine milletimizin teveccühü ile iktidar olacaktır" dedi.

06-cumhur (2).JPG

"OLMAYAN MAKAMA TALİPLER"

 Nüfusun artması durumunda Samsun'un vekil sayısının 10'a çıkabileceğini kaydeden Karapıçak ise, muhalefetin erken seçim beklentisi ile ilgili şunları dile getirdi; "Erken seçim muhalefet için hayal. Olmayan makama talip oluyorlar. Bunlar parlementer sistemi geri istiyorlar. Gündemi meşgul etmek adına 'erken seçim' deyip duruyorlar. Biz lider bir ülkeyiz. O yüzden seçim zamanında olacak, milletvekili seçimleri de zamanında olacak."

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.