Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Entegre Atık Yönetim Tesisi'nin kapasite artışıyla ilgili ÇED sunumunda Aşağıavdan Gürgendağ, Çandır ve Kadamut mahallesi sakinleri adeta isyan etti.

'NEFES ALMAK İSTİYORUZ'

Aşağıavdan Mahallesi'nde gerçekleştirilmesi planlanan kapasite artırımı için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sunumu için toplanan vatandaşlar; yetkilileri , "Çöp depolama tesisine hayır", "Nefes almak yaşamak istiyoruz" pankart ve dövizleriyle karşıladı. Vatandaşlar, "Burada zehirleniyoruz. Bu şartlar altında yaşamak istemiyoruz. Bu çöp tesisinin buradan kaldırılmasını istiyoruz. Çeşmeden akan suları içemiyoruz" diye tepki gösterdi.

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDILAR

Vatandaşlar, "Çöp tesisi kurulduktan sonra kanser hastalıkları arttı. Kokudan duramıyoruz, nefes alamıyoruz. Evlerimizde camlarımızı açamıyoruz. Biz bu tesisin alanının genişletilmesini istemiyoruz, bu tesisin de buradan kalkmasını istiyoruz. Siz bu ortamda yaşamak ister misiniz?" diyerek,  yetkilileri göreve çağırdı.

Bu arada, ÇED çalışması yapan firmanın yetkililerinin ise protestolar üzerine alandan ayrıldığı öğrenilirken, ÇED sunumu da yapılamadı.

Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.