CHP Samsun İl Başkanlığı tarafından Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ve Prof. Dr. Ahmet Yıldız'ın da katılımıyla ‘Türkiye'yi mutlu edecek eğitim sistemi’ konulu bir panel düzenledi.

SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNULDU

Derebahçe Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen panelde, eğitimle ilgili sorunlar ele alındı ve çözüm öneri sunuldu. Prof. Dr. Ahmet Yıldız ülkedeki her alanda yaşanan büyük tahribattan ve talandan eğitimin de fazlasıyla nasibini aldığını öne sürerek şunları söyledi: “Eğitimde çok yoğun ve yakıcı sorunlar yaşanırken aslında sistemsel sorunlara çok fazla değinilmiyor, genellikle güncel tekil sorunlara ağırlık veriliyor. Ülkemizde eğitim alanında kırsalla şehir arasında büyük bir uçurum bulunmakta, olanaklar ve başarı açısından eşitsizlikler gittikçe artmaktadır. Eğer ülkenin durumu eğitimle düzelecekse bu sorunun mutlaka çözülmesi gerekiyor." Panelde Eğitim Sen Şube Başkanı Ersin Gür ve Eğitim İş Şube Başkanı Volkan Erken de söz alarak konuşma gerçekleştirdi. 

PANELE KATILIM YOĞUN OLDU

Gerçekleştirilen etkinliğe ayrıca, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ve eşi Av. Gülay Deveci, CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik, İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Yurttutan Güneysu, İl Gençlik Kolları Başkanı Öykü Özkan ve vatandaşlar katıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.