Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Samsun İl Hayvan Sağlığı Zabıta Komisyonu tarafından alınan kararlar çerçevesinde çevre il ve ilçelerde görülen şap hastalığı nedeniyle kent genelinde canlı hayvan pazarının tedbir amaçlı süresiz kapatıldığı bildirdi 

"TEDBİR AMAÇLI KAPATTIK"

Karadeniz Bölgesi'nde son zamanlarda hayvanlarda sıklıkla görülen şap hastalığıyla ilgili Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'de harekete geçerek, önlem aldı. Samsun Medya Grubu'na açıklamalarda bulunan Müdür İbrahim Sağlam, "Sadece Havza ilçemizde değil, Samsun genelinde canlı hayvan pazarları kapatıldı. Çevre illerimizde yoğun bir şap görüldü. Biz de Samsun Valiliği Hayvan Sağlığı Zabıta Komisyonu tarafından alınan kararla canlı hayvan pazarlarımızı tedbir amaçlı kapattık" dedi.

"ENDİŞE EDECEK BİR DURUM YOK"

Vatandaşların endişe edeceği bir durum olmadığının altını çizen Sağlam, "Korkulacak hiçbir şey yok. Biz olası bir yayılmanın önüne geçmek için kapatma kararı aldık. Yapılacak değerlendirmeler ve incelemeler sonucunca Ekim ayının sonu gibi canlı hayvan pazarlarının yeniden açılmasını öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

ŞAP HASTALIĞI NEDİR?

Şap hastalığı çift tırnaklı hayvanların akut seyirli, çok bulaşıcı ve zoonotik karaktere sahip viral bir enfeksiyonudur. Hastalığın bulaşma oranı yüksek olup, hassas hayvan topluluklarında (popülasyonlarında) % 100'e kadar ulaşabilmektedir. Bu nedenle hastalık ekonomik, siyasi ve ticari yönlerden büyük önem taşımaktadır.  

Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.