"BAŞARI DİLEDİLER"

Samsun ev sahipliğinde Mustafa Bilir Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası Canik Atatürk Spor Salonu’nda 56 ilden 309 sporcunun katılımı ile başladı. Açılış seremonisinin gerçekleştiği şampiyonaya, Canik Kaymakamı Vehbi Bakır, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Boks Federasyon Başkanı Eyüp Gözgeç, federasyon il temsilcileri, hakemler, antrenörler, sporcular ve vatandaş katıldı. Kaymakam Vehbi Bakır, sporcu ve antrenörlere başarı dilerken, İl Müdürü Dereci, Samsun olarak böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için mutlu ve gururlu olduklarını belirtti. 

"ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEKLER"

Şampiyonada Kanal S mikrofonlarına özel açıklamada bulunan, Boks Federasyon Başkanı Eyüp Gözgeç, "Samsun Karadeniz'in incisi hem sanayi, hem spor, hem de yaşam kenti. Samsun'da 3 kez Türkiye şampiyonası yaptık. Ama 2016 Rio Olimpiyatları öncesi Avrupa Kıta Elemeleri'ni de burada gerçekleştirdik. Yaptığımız tüm turnuvalarda Samsun'dan çok memnun ayrıldık. Bir kez daha burada şampiyona gerçekleştirelim istedik. Ama en önemlisi 50 yıldır sporun içerisinde olan Mustafa hocamızın adını verelim istedik. Çok iyi maçlarımız olacak. Buradan derece elde edecek sporcularımız, 2024 Paris Olimpiyat kota müsabakalarına katılacak." dedi.  

"50 YILINI VERDİ" 

Turnuvaya adı verilen ve 50 senedir sporun içerisinde olan Mustafa Bilir ise şunları söyledi: "Az değil 50 sene bu işin içindeydim. Çok güzel günler yaşadım. Bu spor sayesinde milli takımda 25 yıl görev yaptım. Bu görevlerimde Sinan Şamil Samların, Gülsüm Tatarların, Şemsi Yaralı, Busenaz Sürmeneli gibi sporcuların hocalığını yaptım. Samsun'dan 2 sporcuyu olimpiyatlara gönderdim. Onun için çok gururluyum. Yaşarken bana bunu yaşattığı için onurlandıran federasyon başkanımıza teşekkür ediyorum"

Yılport Samsunspor U 19 Türkiye finalinde Yılport Samsunspor U 19 Türkiye finalinde

NEDİM AYDIN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.