Havza'da yaşayan Bayram Baltalı, her yıl olduğu gibi bu sene de İlkadım Kurbanlık Pazarı'na gelerek büyükbaş hayvan satışı yaptığını söyledi.

SAMSUN'DA KURBAN PAZARINDA YÜKSEK FİYATLI SATIŞ 

Pazara montofon ve simental cinsi kurbanlıklar getirdiğini belirten Baltalı, "Yetiştirdiğim 1158 kilogram ağırlığındaki boğa, pazarın en büyük kurbanlığı oldu. Bir hafta önce pazarda satışa sundum ve ertesi gün 58 bin liraya alıcı buldu. Boğa, kendi ineğimin danasıydı. Özel bir bakımla böyle gelişti. Arpa, mısır ile palet yem veriyoruz. Haliyle de güzel et tutuyor." dedi.

"KURBANLIKILARI ALIP HAYIR YAPIYORLAR"

Müşterisinin her yıl bir tonun üzerindeki kurbanlığı satın aldığını dile getiren Baltalı, "Aynı kişiler 11 yıldan beri benden satın alıyor. Her yıl da bir tonluk alıyorlar. Kurban kesemeyenlere dağıtıyorlar. Her yıl özel olarak yetiştirdiğimiz kurbanlıkları alıp hayır yapıyorlar." ifadesini kullandı.

"DİĞER BOĞAMI 54 BİN LİRAYA SATTIM"

Baltalı, pazarın ikinci büyük boğasının da kendisinin olduğunu vurgulayarak, "908 kilogram ağırlığındaki diğer boğamı da 54 bin liraya sattım. Her yıl büyük hayvanlar yetiştiriyorum ancak girdi maliyetleri çok yükseldiği için önümüzdeki yıl hayvan sayısını azaltmayı planlıyorum." diye konuştu.
 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.