Samsun Otizmli Çocuklar Derneği (SODER) Başkanı Mihriban Akyüz, hafta sonu boyunca 'Otizm İçin Destek Ol' sloganıyla  düzenledikleri etkinlikten sağlanacak tüm gelirleri otizmli çocukların eğitime harcanacağını söyledi.

GELİR OTİZMLİ ÇOCUKLARA KULLANICAK

Atakum ilçesinde Yeşilyurt AVM'de açılan stantta SODER tarafından otizmli çocuklar yararına düzenlenen 'Otizm İçin Destek Ol' sloganıyla kentte ilk kez yapılan etkinlikte destek olmak isteyen vatandaşlar, istedikleri tasarımları kupa, tişört ve fotoğraf gibi ürünlere bastırıp, teslim alabiliyor. 2 gün boyunca sürecek olan etkinlikten elde edilen gelir, SODER'de otizmli çocuklar yararına kullanacak. TOBB Samsun Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı ve SODER Başkanı Mihriban Akyüz, kentte ilk kez 'Otizm İçin Destek Ol' sloganıyla yapılan etkinliğe vatandaşları davet etti.

AMAÇ FARKINDALIK YARATMAK 

Başkan Akyüz, otizmde farkındalığın önemli olduğuna dikkat çekerek, "SODER ailesi olarak bir etkinlik düzenledik. Amacımız otizm adına farkındalık yaratmak. Burada yaptığımız ürünlerle hem otizm adına farkındalık yaratmak, hem de çocuklarımız için ihtiyaçlarımız doğrultusunda imkanlarımız genişletmek istiyoruz. Ortak çalışma ile  Türkiye'de ilk kez yapılan bu  etkinliğe Samsunlu bağışçılarımızla gönül dostlarımızla buluşturmak istiyoruz" dedi. 

SAMSUNLULARA DAVET

Bu tür çalışmaların devam edeceğinin altını çizen Akyüz, "Yaptığımız bu çalışma daha önce yaptığımız bir çalışmaydı. Otizmde farkındalık yaratma adına seri ve özel tasarımlar var. Bu tasarımları biz yine ülkemi genelinde satışa sunmuştuk. Yine bu çalışmayı gönül dostlarımızla buluşturmak adına kişiye özel tasarımlar şeklinde sunuyoruz. Tişört ve kupa gibi ürünlerin üzerine anında baskı yaparak teslim ediyoruz. Bu projelerin tekrarlarını yapmak istiyoruz. Çünkü amacımız otizmde farkındalık yaratmak. Standımıza bütün Samsunluları davet ediyorum" ifadelerini kullandı. 

MUTLU OLUYORUZ

Yeşilyurt AVM Müdürü Tunay Kolaçoğlu ise projenin önemli olduğunu ifade ederek, "Çalışma çok önemli. Samsun AVM'si olarak,  bu tür sosyal sorumluluk projelerinde bir nebze  katkımız oluyorsa mutlu oluyoruz. Bu amaçla bize gelen bütün derneklere elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Amaç farkındalığı artırmak ve katkılarıyla da derneklere güç kazandırmak" diye konuştu. 

Etkinlik Yeşilyurt AVM'de hafta sonu boyunca devam edecek. 

Ömer Faruk KOCABAŞ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.