Samsun'da Bilinçli Nesiller İçin İmzalar Atıldı Samsun’da "Bilinçli Tüketici-Bilinçli Nesiller Projesi"nin protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Samsun Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü ve bir market arasında uygulanacak olan "Bilinçli Tüketici-Bilinçli Nesiller Projesi"nin protokol imza töreni, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu ve bir market yetkilisinin katılımıyla gerçekleştirildi.

BİLİNÇLİ TÜKETİCİNİN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ, HAKLARINI BİLMEK VE ARAMAK Projeyle, 15-21 Mart Tüketici Haftası'ndan başlamak üzere 2022 yılı sonuna kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrencilere 'Tüketici Hakları ve Yükümlülükleri' konusunda bilgilendirme yaparak, eğitim vermeyi hedeflediklerini ifade eden Vali Dağlı, bilinçli tüketicinin en önemli özelliğinin haklarını bilmek ve aramak olduğunu vurguladı. Dağlı, çocukların daha okul çağlarında nereden alışveriş yapabileceğini ve ekonomik açıdan hem kendisi hem ailesi hem de çevresine nasıl faydalı olabileceğini iyi bilen bireyler olarak yetişmelerini önemsediklerini dile getirdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.