"DERNEKLER BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ SAĞLIYOR"

Açılış töreninde Samsun Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Tali, yaptığı konuşmada yeni hizmet binalarına destek verenlere teşekkür etti. Derneğin Onursal Başkanı olan eski Samsun Valisi Kaymak'a da teşekkür plaketi takdim eden Tali'nin ardından açılışa katılanlara seslenen AK Parti Milletvekili Kırcalı, "Dernek binasının kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bir ve beraber olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiç bir şey yok. Bu anlamda hemşeri derneklerimizde birlik beraberliğimizi sağlıyor" dedi.

Açılışa katılan CHP Milletvekili Zeybek'te yaptığı konuşmada derneğin yeni hizmet binasının hayırlı olmasını diledi. 

OSMAN KAYMAK: "SAMSUN GÜZEL BİR ŞEHİR"

Bayburt Belediye Başkanı Pekmezci'de Samsun'da yaşayan Bayburtluların dayanışma içinde olduklarını belirtti. Eski Samsun Valisi Osman Kaymak'ta açılışa gelenlere "Samsun'da üç yıl Valilik yaptım. Bayburtlular vatan, millet sevdalısı, çalışmayı seven insanlardır. Samsunda 20-30 bine yakın Bayburtlu var. Bizler Samsunda yaşayan Bayburt kökenli Samsunlularız. Önce Samsun'u öne çıkaracağız. Samsunspor'un maçları olsun, Samsun'un sorunları olsun hepimizi ilgilendiriyor. Samsun'un sorunlarını öncelemezsek bu şehir yaşanmaz hale gelir. Samsun Türkiye'nin çok güzel bir şehri." diyerek seslendi. 

AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Konuşmaların ardından Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası Bayburt Belediyesi Konservatuvarı Türk Halk Müziği korosu, Mustafa Serkan Yalçın sahne alarak davetlilere konser verdi. Derneğin folklor ekibinin de yöresel oyun gösterisi yaptığı açılışta Dede Korkut ve Bamsı Beyrek gösterisi de yapıldı.

AÇILIŞA YOĞUN KATILIM OLDU

Dernek binası açılına eski Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Milletvekili Orhan Kırcalı, CHP Milletvekili Kemal Zeybek, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Mücahit Erbin, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Kızılay Samsun Şube Başkanı Ahmet Muştu, eski İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İstanbul Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hicavi Durmuş, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.