CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel ile İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, Anakent İş Merkezi'nin yıkımı dolayısıyla mağdur olan ve güvenlik gerekçesiyle iş yerlerini kapatmak zorunda kalan esnafa, Büyükşehir Belediyesi'nin destek vermesi gerektiğini söyledi.

YANLIŞ YAPIYOR

Esnafın günlerdir mağduriyet yaşadığını dile getiren CHP İl Başkanı Fatih Türkel, "Eğer o dükkanın kirasını siz ödemiyorsanız, eğer o personelin maaşını siz vermiyorsanız, dükkanı kapat demek kolay. Sayın Mustafa Demir bir maddi destek versin de o esnaf da 'Tamam  gönül rahatlığıyla kapatıyoruz' desin.  Milyonlarca bütçeyi yöneten Büyükşehir Belediyesi, beceriksiz yıkım ekiplerinin açmış olduğu sorunun bedelini oradaki 3-5 esnafımıza ödettiriyor. Her zaman olduğu gibi yanlış yapıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin oradaki doğan mağduriyeti giderecek gücü var. Mustafa Demir, yine topu taca atmış. Her zaman ki gibi, ayıp ediyor. Esnaf hesabını sorar bunun" dedi. 

MAĞDUR ETTİLER

Esnafın yanında olduklarını kaydeden İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy ise, "Burada AK Parti mantığı, biz yaptık oldu mantığı var. Vatandaşı düşünelim, esnafı düşünelim demiyorlar. Zaten kıt kanaat ayın sonunu getiriyor esnaf. Elektrik zamları, bu kira artışları, giderler derken orada vatandaş mağdur ediliyor. Esnafa bir destek çıkılmalıydı mutlaka. 'Bir aylık kiralarını biz ödüyoruz denilebilirdi.' Vatandaşın yanında yer almayan, mağdur eden mantık, maalesef devam ediyor. Milletimiz sandıkta bunun hesabını görecek" diye konuştu.

Samsun'un İlkadım ilçesindeki Anakent İş Merkezi'nin yıkımı devam ederken, çevredeki dükkanlar tedbir amaçlı kapatıldı. Günlerdir iş yapamadıklarını dile getiren esnaf yetkililere seslenerek, yardım istediklerini söylemişti.

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.