Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen güneş enerji santralinin (GES), uygun yer bulunamadığı gerekçesi ile, Erzurum ve Sivas'a yapılacak olmasına tepki gösteren CHP İl Başkanı Fatih Türkel ile SP İl Başkanı Salih Şen, yatırımların başka şehirlere yapılmasını şaşkınlıkla karşıladıklarını dile getirdi.

21-tepki (2)

ERZURUM VE SİVAS'A YAPILACAK

GES projesiyle ilgili de değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Hükümetimiz yasal düzenleme yaptı. Belediyelere tükettiği elektrik kadar üretme imkanı tanıdı. Şu anda 46 megavatlık GES ihale aşamasında. 9 Kasım’da ihale edeceğiz. İlave 50 megavat daha hakkımız var. Samsun'da uygun yer bulamıyoruz. Erzurum ve Sivas'tan uygun yer bulacağız. Orada yapacağız. Samsun'da yıllık elektrik giderimiz 350 milyon. Biz onu sıfıra indirgeyeceğiz" dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen güneş enerji santralinin uygun yer bulunamadığı gerekçesi ile, Erzurum ve Sivas'a yapılacak olmasına ise muhalefet parti il başkanlarından tepki geldi.

'BİZ YER BULALIM'

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, "Belediye binasını yıkıp oraya üç tane ticari bina yapmayı biliyorlar. Koskoca Samsun'da GES için mi yer bulamıyorlar? Yer bulamadılar ise biz onlara yer bulalım. Bu santrali Erzurum ve Sivas'ta ayrıca kim idare edecek? Buradan bir daire başkanlığı da oraya mı kurulacak. Mustafa Demir ilginç icraatlarına bir yenisini daha ekledi. Şaşkınlıkla izliyoruz" dedi.

'OLACAK İŞ Mİ?'

Güneş enerji santralinin Erzurum ve Sivas'a yapılacak olmasına bir tepki de Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen'den geldi. Şen, "Olacak iş mi bu" derken, şöyle konuştu:

"Samsun'a yapılacak yatırımı engelliyorsun. Samsun cazibe merkezi olması gerekiyorken, kendi elinle yaptığın yatırımı başka şehire götürüyorsun. Samsun kalkınmada 35. sıralara düştü. Samsun habire seviye kaybediyor. Samsun'a yapılacak yatırımı Erzurum ve Sivas'a neden götürüyorsun. Neden yer bulunamadı? Bizim kaynaklarımız bütçemiz neden başka şehirler için değerlendiriliyor. Yazık çok yazık."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.