Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu üyesi ve Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, belgelendirme başvurusunu yapmayan otel ve turistik tesislerin çalışma ruhsatlarının iptal edileceğini belirterek uyarılarda bulundu.

'ÇİFT BAŞLILIK SONA ERECEK'

Toktaş, Turizm Bakanlığı ve belediye belgeli olarak ikiye ayrılan otel ve turistik tesislerde çift başlılığın sona ereceğini söyledi. Toktaş, Turizm Bakanlığı'na bağlı olması gereken binlerce tesisin kontrolsüz bir şekilde çalıştıklarını belirterek, otel, apart otel, pansiyon, motel, tatil köyü, kamp, kıyı kenarda bulunan tüm lokanta, bar, kafe, plaj tesisi gibi belediye belgeli tesislerin, 29 Temmuz tarihine kadar Turizm Bakanlığı'na başvurarak 'Basit Belgeli İşletme Ruhsatı' alması gerektiğine dikkati çekti.

MÜDÜRLÜĞE BAŞVURU YAPILACAK

Toktaş, açıklamasında konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Belgelendirmeye ilişkin tüm başvurular, elden veya posta yoluyla bulunduğu ildeki Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne yapılacak. Başvuruda bulunmayan konaklama veya plaj tesisleri, işyeri açma ve çalışma ruhsatı Bakanlıkça yapılan bildirim üzerine, yetkili idare tarafından bir ay içinde iptal edilecek ve faaliyetlerine son verilecektir."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.