Samsun Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Atıf Malkoç, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Samsun Navtex İstasyonu'ndan denizcilere bulunduğu uyarı sonrasında Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada "Mayını gündüz görüp uyarıda bulunuruz. Ancak gece karanlığında nasıl göreceğiz" diye konuştu.

WhatsApp Image 2022-03-22 at 13.03.29.jpeg

'1 AY SONRA GELEBİLİR'

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB)'nin Ukrayna tarafından Odessa açıklarına döşenen mayınlarda kopma olması ve açık denizlere sürüklenmesini açıklamasının ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Samsun Navtex İstasyonu'ndan Türk denizcileri uyardı. Uyarı sonrası Samsun Medya Grubu'na özel açıklamalarda bulunan Malkoç, mayınların güçlü akıntı olursa Samsun açıklarına gelebileceğini belirterek, "O mayınların bize doğru gelmesi için akıntının kuvvetli olması lazım. Öyle olursa 1 ay sonra bizin sulara gelir. Mayını gündüz görüp uyarıda bulunuruz. Ancak gece karanlığında nasıl göreceğiz" dedi.

WhatsApp Image 2022-03-22 at 13.04.08.jpeg

İŞTE NAVTEX DETAYLARI

Samsun Navtex İstasyonu'ndan yapılan uyarılarda şu detaylara yer verildi;

"Odessa, Ochakov, Chernomorsk ve Yuzhnyy limanları açıklarına mayın döküldüğü rapor edilmiştir. Bahse konu mayınların donanımlarından koparak sürüklenen mayın haline gelebileceği ve seyir tehlikesi yaratabileceği değerlendirilmektedir. Bu sebeple, bölgede bulunan ve seyir yapan tüm gemilerin sürüklenen mayınlara karşı keskin gözcülük tesis etmeleri önemlidir. Sürüklenen mayınlara ya da mayın benzeri cisimlere ilişkin tespitlerin ivedilikle Türk Radyo'ya, ana arama kurtarma koordinasyon merkezine, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bildirilmesi rica olunur" denildi.

Hakan AKGÜN

 SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.