MİLLİ TAKIM FORMASI İÇİN MÜCADELE ETTİLER

Kadın Milli Takımlar tarafından gerçekleştirilen ve 2006-2007-2008-2009-2010 doğumlu oyuncuları kapsayan 17 ve 15 yaş altı seçmelerinin Samsun etabı tamamlandı. Alt yaş grubunda oyuncu havuzunu genişletmeyi hedefleyen seçmelere 4 kulüp ve bir spor lisesinden 52 sporcu katıldı. Halim Batur Sahası'nda gerçekleşen seçmelerde sporcular milli takım forması giyebilmek için kıyasıya mücadele etti.

"YETENEKLİ OYUNCULAR VAR"

Amaçlarının milli takıma oyuncu kazandırmak olduğunu belirten U 15 Milli Takım Antrenörü Aytürk Kıyıcı, "3 senedir 14 bölgede seçmelerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu sene de 6'ıncı bölge seçmemizi Samsun'da yapıyoruz. Geldik oyuncularımızı gördük. Burada bizim amacımız, hem oyuncularımızı görmek hem de onları futbola teşvik etmek ve burada milli takım havuzlarımızı oluşturmak. 3 senedir yaptığımız seçmelerde, çok fazla oyuncumuz milli takıma seçildi. Samsun'da da çok yetenekli oyuncularımız var. Kulüplerimiz, çok iyi çalışıyor. Samsun dışında 8 bölgede daha seçmemiz var. Bizim amacımız şubat ayındaki U 17 Kız Milli Takım kampına kadar seçmeleri bitirip, yetenekli oyuncuları kampa dahil etmek" dedi.   

"MUTLU VE GURURLUYUZ"

Organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarına değinen TFF Bölge Müdürü İbrahim Güven, "Samsun'da güzel organizasyonlarımız oluyor. Bunlardan biri de genç kızlarımızı milli takıma kazandırmak. Türkiye'deki her yaş gurubundaki oyuncuları, tanımaya çalışıyoruz. Hepsini bir rapor haline getiriliyor ve milli takım havuzları oluşturuluyor. Bu da şehrimiz için güzel bir olgu olduğunu düşünüyorum. Buradan bir çocuğumuzun milli takıma katılması hepimizin gururu. Samsun'a, bizlere değer katar. Elimizden geldiğince arkadaşlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Samsun spor anlamında değerli illerden biri. Onun için burada böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmak gerçekten keyif verici” ifadelerini kullandı. 

"52 SPORCUNUN 22’Sİ YABPA’DAN"

YABPA Kulüp Başkanı Ali Akyüz, seçmelere katılan 52 sporcunun 22'sinin kulüplerinden olmasından dolayı mutlu ve gururlu olduklarını belirterek, "Türkiye genelinde seçmeler yapılıyor. Şu anda da Samsun'da gerçekleşiyor. 52 sporcunun 22'sinin kulübümüzden olması. Bizim için ayrı gurur verici. Diğer mutluluk veren kısmı ise Samsun'un çocuklarının, milli takıma seçilme şanslarının olması. Daha önce seçmeler Samsun'da yapılmıyordu. Ama bizim liglerde mücadele etmemiz kızlarımıza bizim şehrin sahip çıkması ile, şu an seçmeler, Samsun'da gerçekleşiyor. İnşallah daha iyi olur. Milli takım dışında bizde burada beğendiğimiz sporcuları kadromuza dahil etmek için notlarımızı alıyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynak: Esra VURAL

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.